Skocz do zawartości

narzędzia dla webmasterów - zmiana adresu w google na bez "www."

pavlus007

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki.

Mam jeszcze jedno pytanie: czy to zadziała na wszystkich podstronach? (np wchodzę na www.domena.home.pl/podstrona1.html i czy przekieruje mnie na domena.pl/podstrona1.html?)

tworzę plik default.aspx, wklejam do niego to:

<script runat="server">

private void Page_Load(object sender, System.EventArgs e)

{

Response.Status = "301 Moved Permanently";

Response.AddHeader("Location","https://domena.pl/$1");

}

</script>

Czy dobrze określiłem Location?

Wklejać coś jeszcze w head czy wystarczy plik aspx na serwerze?

Z góry wielkie dzięki. Sorry że o wszystko się pytam ale znam się tylko na html ;)

Powiem ci, że ja też się ni w ząb nie znam, tzn. podstawy podstaw znam, zainstalować jakieś podstawowy skrypty też umiem, ale uczę się przede wszystkim takich rzeczy metodą prób i błędów do skutku. Tobie też tak samo radzę, bo nie wszystko dostaniesz na tacy. To taka mała dygresja. :)

OK, pokombinuję trochę :)

Jednak od czegoś trzeba zacząć, także miło by było gdyby ktoś powiedział co w tym jest źle - zaoszczędziłoby mi to dużo czasu(po to jest forum):

tworzę plik default.aspx, wklejam do niego to:
<script runat="server">
private void Page_Load(object sender, System.EventArgs e)
{
Response.Status = "301 Moved Permanently";
Response.AddHeader("Location","https://domena.pl/$1");
}
</script>

Porzuciłem już nadzieję, że ktokolwiek mi odpowie, dlatego chciałbym się zapytać, czy ktoś zna jakąś alternatywę dla IIS Manager'a w wersji polskiej lub instrukcję jak wprowadzić przez ten program przekierowanie 301?

Jestem zielony w programowaniu i proszę podajcie mi coś nie wykraczającego poza moje możliwości :) (nie znam się dobrze na niczym innym oprócz HTML...)

z góry dziękuję za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności