Skocz do zawartości

Katalogowanie i co dalej...?

gripek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od tygodnia zajmuję się wypozycjonowaniem nowej witryny.

I tak do tej pory zrobiłem:

- valid xhtml i css

- optymalizacja pod kątem słów kluczowych (title, meta, h1,h2, anchor, itp.)

- codziennie zgłaszałem stronę do około 20-30 katalogów (dziś już pstryknęła 100)

- dodałem i zaindeksowałem stronę w googlach, obserwuję analytics i inne statystyki

i co dalej.....?

Co mogę jeszcze zrobić aby móc lepiej pozycjonować stronę?

Jakie Waszym zdaniem powinienem teraz podjąć działania?

- budować zaplecze?

- stworzyć swój katalog?

Czytałem, że pierwsze efekty będą widoczne za jakiś czas (3-4 miesiące) ... :)

zobacz sobie ile z tych twoich wpisów w katalogach jest zaindeskowanych ( możesz je podopalać SWL, a na pewno przyspieszy ich indeksację) + precle + inne linki ( z for, grup dyskusyjnych, blogów itd) , a zaplecze zostaw sobie na koniec. Wsumie ciężko coś mówić bez branży na jaką pozycjonujesz. Możesz śmiało dodawać do 50-100 katalogów dziennie bo i tak bez podlinowania to tylko jakiś % z nich znajdzie się w indeksie.

Odnośnie dodawania wpisów do katalogów - wpisywać jak leci, czy tylko do tych które mają przynajmniej PR wyższy od 0 i posiadają dużo BL oraz wpisów w katalogu?

(wydaje mi się, że nie warto dodawać linków do bezwartościowych katalogów)

Dobrze a oprócz preclowania i katalogowania?

btw. jaki jest związek między dobrze prosperującym katalogiem a pozycjonowaniem jakiejś strony?

Nie rozumiem związku.

Bo przecież katalog, z racji tego, że jest katalogiem to posiada dużą ilość linków wychodzących - a co za tym idzie, osłabia się jej pozycja. I teraz chciałbym wykorzystać to, iż posiadam (przykładowo) katalog do wypozycjonowania jakiejś witryny na której mi zależy? - na jakiej zasadzie to działa :/

zacznij robic swoje zaplecze, lepiej inwestowac w to niz w precle bo jak ktos wczesniej napisal te znikaja bardzo szybko... szkoda czasu no chyba, ze dodajesz do wartosciowych precelkow, takich ktore w sieci juz chwile sa to ok;)

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Tylko z tym zapleczem to mam mały dylemat.

Musiałoby to być zaplecze związane z informatyką, komputerami. A jak wiadomo, w sieci jest od groma wartościowych portali, witryn z którym będzie bardzo ciężko konkurować.

Zastanawiam się, nad stworzeniem niszowej strony związanej z komputerami (lecz nie wiem czy to ma sens, bo skoro będzie to temat niszowy to mało osób będzie ją odwiedzać).

- optymalizacja pod kątem słów kluczowych (title, meta, h1,h2, anchor, itp.)

- codziennie zgłaszałem stronę do około 20-30 katalogów (dziś już pstryknęła 100)

- dodałem i zaindeksowałem stronę w googlach, obserwuję analytics i inne statystyki

i co dalej.....?

co dalej masz opisane TU -> Jak wypozycjonować stronę

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności