Skocz do zawartości

Zarobki z AdSense na bloggerze

Slawek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma doświadczenie z reklamami AdSense na bloggerze?

Założyłem sobie na próbę bloga na bloggerze, dodałem reklamy Adsense, zintegrowałem te reklamy ze swoim kontem na Adsense, no i chciałbym teraz widzieć zarobki.

Mimo że kilka klików na tym blogu było (sam nie klikałem :) ) na bloggerze cały czas pokazuje mi 0 i wyświetla informację "Nie udało się pobrać danych do Twojego raportu. Spróbuj ponownie za chwilę lub odwiedź stronę z raportami AdSense."

Po przejściu na swoje konto Adsense też nie wiem za bardzo jak szukać tych zarobków.

Pojawi się jakiś nowy kanał?

Czy muszę sam założyć jakiś kanał dla bloggera?

A może coś muszę jeszcze włączyć w bloggerze?

Najlepiej zrobić tak - w bloggerze wstawić widget w którym wstawia się kod javascript, i tam wkleić kod wygenerowany z adsense.

I wtedy wszystko pięknie widać. Pamiętaj żeby na koncie w adsense jeśli masz włączoną opcje dozwolonych witryn, wstawić tam też blogspota.com :)

A u mnie na koncie Adsense wreszcie pojawił się osobny kanał dla bloga którego założyłem i tam faktycznie widać kliki i zarobki, jednak na bloggerze mam cały czas "- Dane niedostępne -

u mnie na bloggerze dane są niedostępne, ale dopóki kasa wpada na główne konto adsense przez oddzielny kanał (który z automatu dostał nazwę identyczną jak adres bloga) nie przeszkadza mi to :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności