Skocz do zawartości

Dlaczego kiepska strona jest wyżej ?

konigstiger

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Errors found while checking this document as XHTML 1.0 Transitional!

Result: 62 Errors, 1 warning(s)

wpisz sobie swój URL tutaj https://validator.w3.org/

Trochę jak na początek szukania przyczyn niepowodzeń jest za dużo błędów pracuj aż dostaniesz zielony pasek, wstaw butonnik i ciesz się stroną bez błędnie wykonaną z tym, że to jeszcze nie gwarantuje Ci sukcesu ale zapewne google spojrzy łaskawszym okiem.

Już pozbyłem się błędów. Buttonik wstawiony. Jeszcze mam 17 błędów w css. KazioR, powiedz z doświadczenia czy faktycznie strona bez błędów jest lepiej widziana przez wyszukiwarkę (ergo zajmuje lepsze pozycje)?

468x60(1).gif

interia - ma 5 błędów w/g validatora

wp - jest bez błędów

interia na słowo portal jest wyżej :P

źle podchodzisz do tematu, brak błędów jeżeli wpływa na pozycję to jest jednym z ponad 200 czynnikiów jakie wpływają na pozycję, im więcej tych czynników poznasz, zegrasz ze sobą, tym wyżej będziesz :P

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

interia - ma 5 błędów w/g validatora

wp - jest bez błędów

interia na słowo portal jest wyżej :P

źle podchodzisz do tematu, brak błędów jeżeli wpływa na pozycję to jest jednym z ponad 200 czynnikiów jakie wpływają na pozycję, im więcej tych czynników poznasz, zegrasz ze sobą, tym wyżej będziesz :P

Nie no jasne że tak , zdaję sobie z tego sprawę. Tylko waga poszczególnych czynników z pewnością nie jest jednakowa. I w takim razie jakie miejsce w hierarchii zajmuje "validacja". O to pytam.

Xann - nieźle pojechałeś teraz:)

468x60(1).gif

...waga poszczególnych czynników z pewnością nie jest jednakowa...
zgadza się, ale by mówić o wadze, trzeba by je wszystkie znać i znać algorytm, ktory je tam jakoś ustawia w swoim rankingu, a tego nikt z siedzących na PiO i nie tylko tu poprostu nie zna :) Wszystkie dyskusje to gdybanie, potwierdzanie doświedadczaniem, czasem logiką, czasem testami, czasem informacjami wyjętymi z wywiadów itp itd ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

łatwo możesz się przekonać sprawdzając jakiś top np https://www.google.com/search?q=bielizna&am...lient=firefox-a

Faktycznie, każda ze stron w top3 ma po kilkadziesiąt błędów... jednym słowem validacja nie jest kluczowa dla pozycji serwisu.

W takim razie zastanawia mnie różnica między podanymi przeze mnie stronami. W tym momencie usunąłem również kilka linków wychodzących, zostało 7.

No i cuż, na wiek domeny nie mam przecież wpływu. Pozostaje linkowanie. Ech...

Zakręcony - podejrzewam niestety że osoby które wiedzą "jak to sie robi" (pewnie ty też i xann i parę innych na tym forum) nie mają żadych podstaw do tego by dzielić się to wiedzą z innymi. Bo niby po co? Czerpią z tego dochody przecież. A zdobycie wiedzy zapewne łatwe nie było, więc ja sie szczególnie nie dziwie.

468x60(1).gif

Xann bawiąc uczysz , ucząc bawisz :) Zabieram się do czytania a potem się zgłosze bo jakieś mocne porady.

15 minut później...

Zapoznałem się z materiałami i niestety ale wychodzi na to że metodą na bolączki jest e-weblink. Rozumiem że jesteś jednym z właścicieli tego serwisu. Narazie się wstrzymam bo swl to nie jest coś co by się zgadzało z moim podejściem do sprawy, mimo że napewno jest skuteczny.

468x60(1).gif

oczywiście dobrze napisana strona nie posiadająca błędów w kodzie jest dużą satysfakcją dla webmastera, tak jak powiedzieli przedmówcy to szczebelek w drabinie który interesuje Gugielka, czy są efekty gdy masz stronę bezbłędną - nic z książek ani z forum PiO tylko i wyłącznie z własnej praktyki, mój serwis ma 62 błędy i ma top-3, strona z meblami miała błędy i miałem ją w top- 10 facet zamówił nową, aż strach się przyznać bezbłędna pod wyszukiwarki cudo, poszła na 11 pozycje poddałem się i oddałem gościowi. Zabrała się za nią firma z Krakowa (duża przynajmniej ma wysoki kapitał w dokumentach) 14 dni strona jest 16. Nie ma tak mądrego człowieka (z poza tych którzy tworzą algorytm) aby powiedzieć zrób to i to i już, lub jednoznacznie powiedzieć kod bez błędu masz top-1, ale zasada pozostaje niezmienna, nie zaniedbujemy ani jednego drobiazgu który mógłby nam podnieść pozycję, pracujemy jak mrówki, dodajemy, linkujemy, katalogujemy, piszemy artykuły a za to wszystko gugielek pewnego dnia pokaże, że nas lubi. I tak mam brachu od ponad pięciu lat i na wielkiego brata nie narzekam.

edit: nie doczytałem poprzedniego postu dokładnie, jak masz to pozycjonowac sam to na chwilę początkową zostaw swl na boku, już tu pisałem używam ich nie do pozycjonowania a do utrzymywania stron lub linkowania wpisów w katalogach. Mało to popularne stwierdzenie, XANN nie da mi już bonusa ale takie jest moje doświadczenie praktyczne choć w teorii może i istnieje inna wykładnia. Jedno mnie zastanawia jeśli tak by nie było to dlaczego tak site lecą na łeb w wyszukiwarkach od ponad miesiąca.

Ja sobie podaruje swl. Nawet uważam tworzenie zaplecza pod pozycjonowanie też jest dzałaniem nieetycznym i psuciem wyników w google.

Postanowiłem że dodam swoją stronę w te same miejsca w których znajduję się strona konkurencyjna. Wówczas powinna zdecydować treść. Czyli plus dla mnie:)

Poza tym duże znaczenie powinny mieć takie wskaźniki jak długość wizyty,ilość odsłon oraz wskaźnik odrzuceń. Jest to bezsprzecznie brane pod uwagę przez wyszukiwarki. I to powinny być w dużej mierze główne wyznaczniki jakości strony. W ten sposób jakby nie mówić użytkownicy oddają swój głos na witrynę.

468x60(1).gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności