Skocz do zawartości

Dlaczego kiepska strona jest wyżej ?

konigstiger

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem że dodam swoją stronę w te same miejsca w których znajduję się strona konkurencyjna. Wówczas powinna zdecydować treść. Czyli plus dla mnie:)

I tak i nie :) Jeżeli konkurencja postara się by te miejsca były dla G bardziej widoczne niż Ty, to treść może jeszcze być zbyt małym czynnikiem, który by decydował o tym by ich przeskoczyć :) Ale kombinujesz dobrze i stawianie na treść napewno zaowocuje w przyszłości :angry:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Poza tym duże znaczenie powinny mieć takie wskaźniki jak długość wizyty,ilość odsłon oraz wskaźnik odrzuceń. Jest to bezsprzecznie brane pod uwagę przez wyszukiwarki. I to powinny być w dużej mierze główne wyznaczniki jakości strony. W ten sposób jakby nie mówić użytkownicy oddają swój głos na witrynę.

Z ciekawosci zalozylem monitoring na twoje frazy czy faktycznie wytrwasz w swoim postanowieniu i wyciagniesz nim strone do top

Poza tym duże znaczenie powinny mieć takie wskaźniki jak długość wizyty,ilość odsłon oraz wskaźnik odrzuceń. Jest to bezsprzecznie brane pod uwagę przez wyszukiwarki. I to powinny być w dużej mierze główne wyznaczniki jakości strony. W ten sposób jakby nie mówić użytkownicy oddają swój głos na witrynę.

Z ciekawosci zalozylem monitoring na twoje frazy czy faktycznie wytrwasz w swoim postanowieniu i wyciagniesz nim strone do top

Interesuje mnie 1 miejsce:) A przede wszystkim interesuje mnie by google zwracało prawdziwe wyniki czyli strona lepsza była wyżej od gorszej.

468x60(1).gif

Po ostatnich zmianach w google mam wrażenie, że nowe strony są gorzej traktowane niż to było jeszcze nie dawno, a z kolei duże, stare serwisy są jeszcze bardziej faworyzowane, no ale na razie nie można wyciągać żadnych konkretnych wniosków. Niektóre formy linków myślę, że teraz mają mniejszą wartość.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Po ostatnich zmianach w google mam wrażenie, że nowe strony są gorzej traktowane niż to było jeszcze nie dawno, a z kolei duże, stare serwisy są jeszcze bardziej faworyzowane, no ale na razie nie można wyciągać żadnych konkretnych wniosków. Niektóre formy linków myślę, że teraz mają mniejszą wartość.

Czyli niestety możemy mieć do czynienia z sytuacją że monopol na informację zostanie wzmocniony. Problem jest kiedy ta starsza informacja jest kiepskiej jakości, no ale tego google nie jest stanie zweryfikować. ( jak już to ktoś napisał miliony chinczyków nie siedzą w googlu i nie czytają wszystkch stron).

468x60(1).gif

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności