Skocz do zawartości

Pozytywny Blog

Zielkq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przyszedł czas, aby postawić swojego pierwszego bloga dostępnego dla ogółu społeczeństwa :) Wszystkie rady, skargi, zażalenia i pochwały mile widziane.

Wymagania:

- 1500 znaków

- 2 linki

- unikalność

- znacznik more

- obrazek w treści

Na stronie są w tej chwili dwa linki wychodzące wymagane przez skrypty, dojdą ze dwa linki moje, czyli finalnie będzie około 6 linków wychodzących na stronie (w tym po dwa Wasze!). Swl - nieprzewidywany.

Adres: https://www.pozytywni.wroclaw.pl/

Blog jest w indexie google, zabieram się za jego porządne podlinkowanie, także bez obaw o indeksację wpisów.

Pozdrawiam i zapraszam do dodawania wpisów. :)

Spółki | Prawo | Sąd

Nie chwal się tak WordPress Tweaks :)

w sensie odznacz tego checkboxa na samym dole w ustawieniach wtyczki,żeby nie było tego widać w stopce

ja bym dorzucił w sidebar random posts z pominięciem tych z głównej

do tego zrób sobie przekierowanie na www, bo teraz w site: masz również 2 webmini i bloga moto, więc nie wiadomo do końca ile site ma blog a ile z tego przypada na inne subdomeny.

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

Z założenia wszystkie linki w tym miejscu miały dodany atrybut "nofollow", ale jak mają niekorzystnie wpływać na stronę, to już ich nie ma - także dziękuję za radę.

Zapraszam do dodawania swoich wpisów. (linków prowadzących do strony przybywa :))

Spółki | Prawo | Sąd

• 1 miesiąc temu...

Upraszałbym wszystkie osoby dodające artykuły do czytania regulaminu... Pełna wersja dostępna jest na odpowiedniej podstronie, a wersja skrócona w polu, w którym wpisuje się treść publikacji... Każdy z nas na tym zyska -> zarówno ja, jak i wy tracicie czas na dodanie tekstu, jeżeli nie zastosujecie się do wytycznych - osobiście nie mam zamiaru tego poprawiać i każdy artykuł niezgodny z regulaminem leci do kosza! (jakby nie patrzeć, jest to kilka sekund z mojego życia...)

Spółki | Prawo | Sąd

Usunąć nie usunę, ale czy taki system będzie cały czas - nie wiem... Na chwilę obecną nie są to niewiadomo jakie wielkości plików, także przez jakiś czas będzie to funkcjonować w niezmienionej formie. No chyba, że ktoś podrzuci jakiś dobry pomysł, to wtedy będę wdzięczny :)

Spółki | Prawo | Sąd

Usunąć nie usunę, ale czy taki system będzie cały czas - nie wiem... Na chwilę obecną nie są to niewiadomo jakie wielkości plików, także przez jakiś czas będzie to funkcjonować w niezmienionej formie. No chyba, że ktoś podrzuci jakiś dobry pomysł, to wtedy będę wdzięczny :)

zewnętrzny serwer??

artykuły pozycjonujące

Ja jakoś nie mam zaufania do zewnętrznych serwerów jako przechowalni plików. Obrazki w postach są bardzo małej wielkości, więc nie sądzę, aby pojawił się problem z zamulaniem serwera z tego powodu. Nie korzystałem z tej wtyczki do generowania miniatur, ale jeśli nie skaluje ona obrazków za każdym razem kiedy post jest wyświetlany, to moim zdaniem nie ma się czym przejmować - tym bardziej, że w moderowanych preclach nie ma problemu z pojawianiem się 50 wpisów dziennie :)

P.S. trochę z innej beczki - rozjeżdżają Ci się wpisy na głównej - obrazki zachodzą na sąsiednie posty. Lekarstwo - <div style="clear:both"></div>, gdzieś w kodzie index.php - najpewniej tuż za zakończeniem diva odpowiadającego za wyświetlanie wpisu - nie znam tej skórki, więc na 100% pewny nie jestem - możesz pokombinować

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

Wstawiłem troche inaczej fotke, mam nadzieje że się nie obrazisz.

Jako, że wszystko inne było ok (oryginalna tematyka), to zmieniłem tak, jak być powinno... Jednakże nie będę tego więcej, robił, tylko takie teksty będą leciały do kosza... Albo spełniamy wymagania, albo nie...

zewnętrzny serwer??
Ja jakoś nie mam zaufania do zewnętrznych serwerów jako przechowalni plików. O

To właśnie jest odpowiedź, później widać strony, na których obrazki wyświetlane są w stylu "nie można odnaleźć takiego pliku"... Tego właśnie chciałbym uniknąć.

Lekarstwo - <div style="clear:both"></div>, gdzieś w kodzie index.php - najpewniej tuż za zakończeniem diva odpowiadającego za wyświetlanie wpisu - nie znam tej skórki, więc na 100% pewny nie jestem - możesz pokombinować

Dziękuję za radę, jednakże pierwsze próby przynoszą efekt jeszcze gorszy... No nic, pokombinuję w wolnym czasie - ostatecznie najwyżej skórkę zmienię...

Spółki | Prawo | Sąd

• 2 tygodnie później...

Post pod postem, ale jak nikt nic nie chce napisać, no to trudno...

Seoquake pokazuje, iż Blog Pozytywnie Zakręconych otrzymał PR1, a co więcej niektóre wpisy nawet PR2! (w sumie nie wiem jak to jest możliwe, ale jednak)

Także ponownie zapraszam do dodawania swoich artykułów.

Spółki | Prawo | Sąd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności