Skocz do zawartości

[php] wygenerowanie podstron

Versis

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, po kolei napisze o co mi chodzi.

Mam strone, która wyglada np. tak:

<html>

<?php

$zmienna="jakies slowa kluczowe";

?>

<head>

tu meta

</head>

<body>

....jakis tekst... <?php echo $zmienna; ?>

....jakis tekst....<?php echo $zmienna; ?>

....jakis tekst....<?php echo $zmienna; ?>

...jakis tekst... tutaj ma być zmienna2

</body>

</html>

Mam gotowy projekt strony i teraz chcialbym wygenerowacv kilka set badz kilka tysiecy podstron w których bedą zmieniały się 2 rzeczy:

$zmienna="jakies slowa kluczowe";

tutaj ma być zmienna2(to bedzie jakas liczba)

adres strony

i teraz mam np. liste(kolejno po przecinku dana zmienna)

dom, 28, https://www.jakasstrona.pl/dom.php

blok, 42, https://www.jakasstrona.pl/blok.php

czerwony kapturek, 12, https://www.jakasstrona.pl/czerwony,kapturek.php

blok, 42, https://www.jaksstrona.pl/blok.php

na podstawie tego skrypt wygneruje np.:

<html>

<?php

$zmienna="blok";

?>

<head>

tu meta

</head>

<body>

....jakis tekst... blok

....jakis tekst....blok

....jakis tekst....blok

...jakis tekst... 42

</body>

</html>

a adres do tej podstrony bedzie taki: https://www.jaksstrona.pl/blok.php.

Oczywiscie ta lista bedzie dłuzsza. Czy zna ktos jakis tutorial, albo moze mi poradzic jak zrobic taki skrypt?

P.S. Prośba - nie odsyłajcie mnie do manuala php.

---edit---

Do innych: nie musicie juz mi odpowiadac, bo okazało sie, że bedzie więcej zmiennych :lol:, więc musze zrobic to ręcznie.

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

Czy ja wiem czy to spam? wg mnie nie, bo bedzie to zwykła strona sms :lol: z podziałem na modele telefonów :)

Jak by co nie znam php :P:)(nie śmiać się) i szukałbym jakiegos darmowego skryptu, albo jakiegos tutoriala lub kursu poszczegolnych rzeczy.

Poprawiłem u góry mały błąd: zamiast <?php echo $zmienna; ?> jest blok :P

Mam gotowy projekt strony i teraz chcialbym wygenerowacv kilka set badz kilka tysiecy podstron w których bedą zmieniały się 2 rzeczy:
I ty Twierdzisz, że nie ma to na celu zespamowanie goglarki ? Dla mnie setka stron bez konkretnego contentu tylko i wyłącznie z innymi słowami kluczowy to ewidentnie spam. Tak się niestety składa, że to co chcesz zrobić jest technicznie wykonalne ale jak to ci nie powiem i mam nadzieję, że inni TEŻ :)

Po ilości napisanych przez Ciebie postów wnioskować można, że nie jesteś już "młodym wilkiem" [widać błędnie] i jeszcze nie wiesz, że droga do sukcesu nie wiedzie przez tej maści spam. ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

hm.. treść zmiennych pobieraj z bazy danych, a adresy rób za pomocą mod_rewrite.

coś a`la

SELECT key, zmienna1, zmienna2 FROM nazwa WHERE id= ??;

I ty Twierdzisz, że nie ma to na celu zespamowanie goglarki ? Dla mnie setka stron bez konkretnego contentu tylko i wyłącznie z innymi słowami kluczowy to ewidentnie spam. Tak się niestety składa, że to co chcesz zrobić jest technicznie wykonalne ale jak to ci nie powiem i mam nadzieję, że inni TEŻ B)

Po ilości napisanych przez Ciebie postów wnioskować można, że nie jesteś już "młodym wilkiem" [widać błędnie] i jeszcze nie wiesz, że droga do sukcesu nie wiedzie przez tej maści spam. :crazy:

78456[/snapback]

Nie zgodze sie z tobą i nie będe sie tłumaczył :crazy: jak znajde jakis przykład to go w tym poście opisze.

Do innych: nie musicie juz mi odpowiadac, bo okazało sie, że bedzie więcej zmiennych :)

--edit--

Zastanowiłem się troche i nie ma takiego przykładu, a nie chce pisac co będe robić. Dalej sie nie zgadzam, że to ma być spam. Dla mnie EOT.

To sam dam Ci przykład masz serwis o telefonach i opisujesz modele:

Wiec faktycznie masz szablon strony a nazwy modeli telefonów, opisy i zdjęcia dodajesz ręcznie w panelu administracyjnym tworząc w ten sposób podstrony. I od twojej determinacji zależy ile ich powstanie:)

Ale tak jak Ty przedstawiłeś to pachnie typowo spamem pod wyszukiwarki :crazy:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 tygodnie później...

A tak a'propos to zastanawiam sie, czy lepiej bedzie wygenerowac jedna strone z telefonami firmy na N, czy lepiej kilkadziesiat stron gdzie kazdy model z osobna bedzie opisany?

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności