Skocz do zawartości

Pytanie o dedyk

MoRiA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam jakiejś sensownej alternatywy dla serwera, który jest tu:

https://hostings.pl/dedykowane.php (DELL™ PowerEdge™ SC1425).

Hosting w miarę OK, ale gdy wczoraj padł im dysk, okazało się, że nie ma nikogo, kto mógłby się tym zająć. I nasze witryny w tej chwili od 20 godzin nie działają.

Szukam porównywalnego serwera, ale także firmy, która ma realny support 24h, do którego w niedzielne popołudnie jest szansa się dodzwonić.

Co podpowiada Wasze doświadczenie?

Niestety w tym względzie rzeczona wyżej firma leży - w naszym przypadku.

"...wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy..."

Zawiodły i rozczarowały, więc nie polecam: ReMedia z Bydgoszczy, Net-Sukces Krzysztof Ziółkowski.

iq.pl ma lepszy wybor dedyków :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Może serwerydedykowane.pl ? Technik 24h/dobę (sprawdziłem wielokrotnie), także sprzęt zapasowy na miejscu.

No i chyba wiele prawdziwych serwerowni w Europie takie sprawy załatwiają szybko.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Może serwerydedykowane.pl ? Technik 24h/dobę (sprawdziłem wielokrotnie), także sprzęt zapasowy na miejscu.

No i chyba wiele prawdziwych serwerowni w Europie takie sprawy załatwiają szybko.

ale oni tez dają squadaki - a iq i nephax dają firmowe serverki

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A co za różnica czy składak czy firmowy jak składany komp jest z wysokiej jakości elementów przez osobę co się na tym zna ?

Powiem ci że mój komp sprawuje się o niebo lepiej niż wcześniej firmowy dell więc firmowość nie jest wyznacznikiem jakości niestety

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

A co za różnica czy składak czy firmowy jak składany komp jest z wysokiej jakości elementów przez osobę co się na tym zna ?

Powiem ci że mój komp sprawuje się o niebo lepiej niż wcześniej firmowy dell więc firmowość nie jest wyznacznikiem jakości niestety

Dokładnie. Sam ten temat wałkowałem przez wiele lat, korzystając zarówno z super drogich maszyn za 20 000 zł, jak i takich za 500 zł. Wniosek mam jeden - zero różnic.

Wręcz można się wkurzać na wiele dziwnych rozwiązań, takich jak karta zdalnego dostępu DRAC, która chodzi tylko pod IE i to przy odpowiedniej konfiguracji... Taki KVM z serwerydedykowane.pl nie dość, że lepszy, to jeszcze bez tego typu jaj. A i wymiana samego sprzętu, który można kupić w pierwszym lepszym markecie otwartym w nocy nie jest taka problemowa, jak np. w przypadku kontrolera PERC który na upartego może być specjalnie ściągany z Łodzi kurierem (co, jak wiadomo, może potrwać), a już nie wspominając o samej aktualizacji softu tego kontrolera, który co chwila krzyczy że macierz jest zdegradowana (tylko dlatego, że "wyszła nowa wersja". lol), która sam Bóg jeden wie jak się może skończyć dla danych (bo były już przypadki, że wszystko szło w nicość).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności