Skocz do zawartości

Grudzień 2009

ZłoKonieczne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na czytałem się i zgłupiałem, dostałem ostatnią "pensję" od google w listopadzie po czym zawiesiłem wypłaty co miesięczne, bo czytałem, że lepiej w grudniu nie wypłacać kasy bo trzeba będzie podwójnie płacić podatek?

Podatek opłacałem co miesiąc od marca do listopada (to mój czas od kąd jestem w AdSense)

Może ktoś wytłmuaczyć jak to jest z tym grudniem? Jak najlepiej się z tego rozliczyć? a może w ogóle nie opłacać grudnia bo przecież kasa leży na google a nie u mnie, i dopiero np styczeń-luty czy marzec sobie kumulację wypłacic? i wtedy zapłacić zaliczkę podatkową? I czy to prawda ze juz nie ma PITU 53? Bo 1 slysze o tym, od kiedy tak jest? Zawsze oplacalem jako PIT53 zaliczki.

Opisalem to w temacie o podatku z AS. Za grudzien masz wplacic do 20 grudnia zaliczke w wysokosci tej samej co za listopad tylko oznaczasz oczywiscie jako 09M12

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Opisalem to w temacie o podatku z AS. Za grudzien masz wplacic do 20 grudnia zaliczke w wysokosci tej samej co za listopad tylko oznaczasz oczywiscie jako 09M12

Aha to rozumiem ze taka sama kwote podatku jak placilem za listopad mam przelac teraz to samo do 20 grudnia drugi raz tylko ze za grudzien i bedzie cacy? Nawet jak mi kasa w grudniu jeszcze nie przyszla?

Aha to rozumiem ze taka sama kwote podatku jak placilem za listopad mam przelac teraz to samo do 20 grudnia drugi raz tylko ze za grudzien i bedzie cacy? Nawet jak mi kasa w grudniu jeszcze nie przyszla?

Dokładnie tak :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności