Skocz do zawartości

Linki zwrotne - backlink

zamulek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie dotyczące linków zwrotnych, bardziej chodzi mi o wskazanie drogi metody. Otóż mam stronę, strona posiada około 105 linków zwrotnych. katalogowana ręcznie przeze mnie. Jest w tym momencie w TOP10 8-9 nie wychodzi poniżej pierwszej strony na frazie pawilony handlowe. Sprawdziłem strony konkurencji i do ich stron prowadzi jakieś 5tys linków, 2tys linków. W jaki sposób można sobie wyrobić takie zaplecze linkowe ? Zdaje sobie sprawę, że są Addery inne programy do katalogowania, korzystałem kiedyś z Adders i miałem około 250linków na innej frazie innej stronie. Również widzę, że to co jest na tej stronie to nie maksimum możliwości spotkałem się już z 30tys linków zwrotnych. Jak dojść do takiego zaplecza...

Tworząc ... tworząc ... i jeszcze raz dobywając linki ;)

Regularna praca nad stroną + zdobywanie linku gdzie i jak się tylko da:

- katalogi

- presell page

- linku w stopce na forach

- link w stopce na jakimś serwisie (kupiony lub z wymiany)

- swl (systemy wymiany linków)

- itd.

Opcji na dobycie linku jest sporo ... wystarczy Ci jeden portal z 1k podstron, na którym się w stopce znajdzie przekierowanie do Twojego serwisu, żeby mieć 1k linków :)

Pozdrawiam B)

"wystarczy Ci jeden portal z 1k podstron, na którym się w stopce znajdzie przekierowanie do Twojego serwisu, żeby mieć 1k linków"

o takich chwytach nie słyszałem, własnie w backlinkach konkurencji zauwarzyłem dużo linków z for, czyli pewnie miał odnośnik do siebie w stopce

Witam,

mam pytanie dotyczące linków zwrotnych, bardziej chodzi mi o wskazanie drogi metody. Otóż mam stronę, strona posiada około 105 linków zwrotnych. katalogowana ręcznie przeze mnie. Jest w tym momencie w TOP10 8-9 nie wychodzi poniżej pierwszej strony na frazie pawilony handlowe. Sprawdziłem strony konkurencji i do ich stron prowadzi jakieś 5tys linków, 2tys linków. W jaki sposób można sobie wyrobić takie zaplecze linkowe ? Zdaje sobie sprawę, że są Addery inne programy do katalogowania, korzystałem kiedyś z Adders i miałem około 250linków na innej frazie innej stronie. Również widzę, że to co jest na tej stronie to nie maksimum możliwości spotkałem się już z 30tys linków zwrotnych. Jak dojść do takiego zaplecza...

Nikt Ci nie wskaże gotowego rozwiązania. Najpierw poczytaj trochę forum, a potem zadawaj pytania - twoja wypowiedź brzmi w stylu: jak mam pozycjonować ?. Ludzie tutaj kilka lat siedzą i się tego uczą. Poprzednik Cię nakierował, to skorzystaj z tego.

Poza tym link linkowi nie równy, nie sugeruj się ilością, tylko staraj się iść na jakość i stawiać sobie cele dalekobieżne.

stats1 jak sprawdzić jakość linku ? czy narzędzie linkdiagnosis.com pokazuje tylko te wartościowe linki?

Przede wszystkim weź kilka wyznaczników pod uwagę:

- PR

- powiązanie tematyczne z linkowaną stroną

- ilość linków wychodzących

- unikalność treści na stronie

- jakość treści na stronie

- ilość zaindeksowanych podstron

itp.

Witam,

Nikt Ci nie wskaże gotowego rozwiązania. Najpierw poczytaj trochę forum, a potem zadawaj pytania - twoja wypowiedź brzmi w stylu: jak mam pozycjonować ?. Ludzie tutaj kilka lat siedzą i się tego uczą. Poprzednik Cię nakierował, to skorzystaj z tego.

Poza tym link linkowi nie równy, nie sugeruj się ilością, tylko staraj się iść na jakość i stawiać sobie cele dalekobieżne.

kolego nie wiem czy czytasz ze zrozumieniem, czy tylko standardowo odpowiadasz na wszystkie maile, że "Czytaj czytaj nie dostaniesz gotowca". Dobrze o tym wiem, że nic nie przyjdzie bez pracy, ale jak ktoś siedzi kilka lat i się uczy pozycjonować to też jest to przesada. Wszystko jest wiedzą nabytą, kiedyś dodawało się ręcznie dzisiaj są roboty, mnie natomiast ciekawiło w jaki sposób można dostać takie ilości linków, nie myślałem że takie zagrania wchodzą w grę przy pozycjonowaniu.

"Dobrze o tym wiem, że nic nie przyjdzie bez pracy, ale jak ktoś siedzi kilka lat i się uczy pozycjonować to też jest to przesada."

wystarczy jakbyś kilka godzin poświęcił na czytanie forum, to byś o to nie zapytał. Poza tym starałem się nakierować Ciebie na to żebyś nie szedł tylko na ilość linków, lecz na ich jakość, jednocześnie stawiając sobie za cel rozpowszechnienie White hat SEO.

Kilka tysięcy linków dostał najprawdopodobniej z SWL-a rotacyjnego (e-weblink, Gotlink, seo.net.pl - kolejność alfabetyczna :) )

Linki które tam widzisz to Linki pobierane z Yahoo, a to nie jest Google to tylko może być wskazówka.

Jeżeli przeanalizujesz wszystkie strony to dojdziesz do tego że np. pozycja 4 ma 16 linków :) 6 - 12 tyś a 7 tylko 2 linki, link linkowi nie równy.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

powiązane tematycznie jest, jedni robią pawilony handlowe z płyty warstwowej a Ci drudzy produkują płytę warstowa na pawilony i inne budowle, a dlaczego nie na zasadzie wymiany ? przecież wymiana jest z mojego punktu widzenia naturalna, tzn strona1 poleca stronę2 a strona2 strone1 klient poleca kontrahenta i odwrotnie, na zasadzie wymiany komentarzy na allegro...

powiązane tematycznie jest, jedni robią pawilony handlowe z płyty warstwowej a Ci drudzy produkują płytę warstowa na pawilony i inne budowle, a dlaczego nie na zasadzie wymiany ? przecież wymiana jest z mojego punktu widzenia naturalna, tzn strona1 poleca stronę2 a strona2 strone1 klient poleca kontrahenta i odwrotnie, na zasadzie wymiany komentarzy na allegro...

napisałeś, że masz kilka serwisów. Ja nie zrobiłbym wymiany domena1<>domena2, domena1<>domena3, domena1<>domena4, domena2<>domena3, domena2<>domena4, itp.

Wymiana musi być naturalna, klinet<>kontrahent jest OK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności