Skocz do zawartości

Mapa strony - problem z wygenerowniem kompletu map

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W czasie generowania mapy (lub map) zdycha serwer - błąd 500 Internal Server Error

w PA próbowałem już chyba wszystkich wartości ilości linków dla pojedynczego pliku,

od ustawionych z default'u 5000 do chyba tylko 1000.

Za każdym razem to samo.

Przy większej ilości plików tworzy 5-6 map i sie wywala.

Myślałem ze to jakiś błąd w którymś z wpisów i próbowałem zmniejszać stopniowo ilości linków

żeby namierzyć szkodnika, ale to chyba nie to.

Baza jest zaimportowana z innego katalogu ok 14000 rekordów,

hosting w OVH pakiet personal.

Czy to sesja do sql-a za długo trwa ? Czy coś w konfiguracji serwera www ?

Nie wiem.

Może ktoś napotkał na podobny problem, a jeśli tak to jak sobie z nim poradził ?

A może można by w jakiś auto-magiczny sposób tak dostosować skrypt tworzący mapę aby była możliwość (opcjonalna)

albo wykonania całej mapy w jednym podejściu, albo robienia jej na raty np. skrypt sprawdzał by id ostatniego poprawnie dopisanego wpisu i kontynuował działanie od tego momentu. W ten sposób przy dużej ilości wpisów do katalogu można by uniknąć sytuacji jak ta opisana wyżej.

Pozdrwiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności