Skocz do zawartości

Dziwne linki. Nowość czy tylko ja jestem w tyle?

br7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...

no i jak .. jakies efekty??? gdzie kontynuacja tematu??? jakies rozwiazania??

ja generalnie nie lubie tych dodatkowych linkow, odrazu pomijam wzrokiem pierwszy wynik, szukajac cczegos w google nie chce dodastac informacji w ktorej bede musial szukac dalej:).

Pozdrawiam

zdaje się że nikt nie zna odpowiedzi na pytanie skąd się to bierze, myślałem że może to dodatkowy bajer dla stron które posiadają mapy stron wykonane w google ale znowu ograniczenia map nie bardzo się z tą ideą godzą

szukaj dalej a jak znajdziesz odpowiedź to podziel się nią z nami

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• 2 miesiące temu...

Witam,

minęło kilka miesięcy i może ktoś coś wie więcej o tych "tajemniczych" linkach ?

Z tego co zauważyłem nie ma znaczenia czy główna domena ma przyjazne url-e, czy jest pozycjonowania i czy

do podstron prowadzą zewnętrzne linki.

Grzesiek

h27

Może ma to coś wspólnego z Katalogiem Google ;) i DMOZ

Kategorie ? Podobne ? Czy coś w tym stylu ?

To tylko takie moje gdybanie :)

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Ostatni przykład z Jarnołówkiem dowodzi, że nie ma znaczenia ani PR strony głównej, ani PR podstron (subdomen), ani ilość backlinków, ani ilość podstron czy subdomen w demenie.

Po tym przykładzie sprawa wygląda jeszcze dziwniej. Do tej pory myślałem, że to sposób "premiowania" dobrych stron.

I być może nawet tak jest, ale tylko pod warunkiem, że robi człowiek. Po tym przykładzie widać, że chyba nie jest to jakiś uniwersalny algorytm, bo to wszystko nie trzyma się kupy.

Niedawno czytałem tutaj jakiś post krytykujący poodejście do wyszukiwarek (w szczególności do Googli) jak do sztucznej inteligencji (AI).

Ta sprawa przekonuje mnie, że takie podejście jest całkiem słuszne, nawet jeśli ta "sztuczna" inteligencja wyszukiwarki jest podsycana inteligencją "naturalną".

W gruncie rzeczy można Google (jak i każdą wyszukiwarkę) traktować jak czarną skrzynkę o pewnych zachowaniach, uczuciach i upodobaniach. I obojętnie, czy jest to dyktowanie algorytmem czy sterowane "ręcznie". Nie znamy algorytmów (ciekawe czy twórcy je do końca znają), nie znamy ludzi którzy za tym stoją. Jedyne co nam pozostaje, to zwalić każdy bezsensowny z naszej strony ruch wyszukiwarki jako objaw inteligencji.. czyli przyznać, że ona również może popełniać błędy i nawet tego nie zauważyć. O chęciach poprawy swoich błędów nawet nie wspomnę.

Wniosek: Google jest KOBIETĄ;)

Kochajmy ją:)!!

Podobna sytuacja jest z hasłem "pokrzywna"

Pod innymi frazami mimo, że strona jest na pierwszej pozycji dodatkowe linki nie występują. Być może pojawiają się tylko wtedy, gdy wpiszemy w Google tylko jeden wyraz.

W google.com przy hl=en dodatkowe linki są tylko dla zapytania "jarnołtówek", dla "pokrzywna" juz ich nie ma.

Coś mi się wydaje, że się nie dowiemy na jakiej zasadzie Google premiuje niektóre strony.

Na dzień dzisiejszy wiemy jedynie, że trzeba być na pierwszej pozycji i linki te można stracić mimo utrzymania poz. nr 1.

h27

zero3 gielda i kretyn to raczej dwa inne przypadki, jesli chodzi o ten drugi, to stronka mi sie zalapala (praca (classiccrewing.pl) i narazie zauwazylem tylko ze jak zmienilem troche meta (title jako pierwszy tag + 'rozsadniejsze' description) to mi poleciala w odchlan razem z tym efektem, odmienilem i po kilku dniach znowu wisi klasycznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności