Skocz do zawartości

Hosting z dużym transferem?

Figiel

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję dobrego i niedrogiego hostingu z dużym transferem. Zdarza mi się wykorzystywać dziennie 6GB, minimum to około 3 GB dziennie, jednak chcę zlecić pozycjonowanie strony aby zwiększyć ruch. Strona jest na joomli i transfer jest wykorzystywany głównie przez zdjęcia katalogów firmowych, które są przeglądane przez użytkowników. Zatem zależy mi na dużym pakiecie transferowym, który ewentualnie można stopniowo zwiększać.

Firmy, które biorę pod uwagę to ovh.pl i cal.pl no i może jeszcze ovhd.pl ale naczytałem się nie najlepszych opinii. Najlepiej chyba wypada ovh.pl gdzie oferta mnie mile zaskoczyła 500 gb transferu miesięcznie w najmniejszym pakiecie za mniej niż 10 zł miesięcznie brutto.

Jakie firmy polecacie?

Jeśli szukasz współdzielonego to polecam prohost.pl, posiadam tam konto z 200 giga transferu którego nawet sam nie jestem w stanie zużyć :)

Jeśli szukasz współdzielonego to polecam prohost.pl, posiadam tam konto z 200 giga transferu którego nawet sam nie jestem w stanie zużyć :)

200 GB to może i wystarczy ale przypuszczam że na krótko.

Podpytywałem się w linuxpl.com to zaproponowali mi vps ale tam transfery wcale nie są takie duże, jak mogę w przyszłości potrzebować a po drugie nie znam się na ustawieniach vps, nie będę umiał tego konfigurować itp. To jest tylko prosta stronka na joomli z katalogami.

To jest tylko prosta stronka na joomli z katalogami.

Takie "proste" stronki nigdy nie są takie proste, przy takiej ilości transferu (i rosnącej)

generowane obciążenie będzie niewystarczające na hosting współdzielony.

To jest tylko prosta stronka na joomli z katalogami.

Takie "proste" stronki nigdy nie są takie proste, przy takiej ilości transferu (i rosnącej)

generowane obciążenie będzie niewystarczające na hosting współdzielony.

Więc możliwe, że się zdecyduję na vps jeśli dokupienie serwera sql nie będzie tańsze. Na razie myślę o hostingu w firmie, gdzie można by liczyć na tani duży transfer, swobodne przejście na wyższy pakiet a wrazie czego przejście na vps. Tak jak przeglądam ofertę ovh.pl to nawet vpsy wyglądają cenowo dobrze, bo są już bez limitów transferu. Choć nie wiem jak jakość tych vpsów? Może ktoś używa? A jak z ustawieniem vps - będe musiał sam to robić czy ovh mi wszystko ustawi nawet odpłatnie w rozsądnej cenie?

W internecie szukałem opini o ovh i dużo pozytywnych dotyczyło serwerów dedykowanych.

dhosting.pl jeszcze poczytam o nich opinie

Poradzcie coś. Czy ktoś zawiódł się na ovh? Czy ktoś używa ovh, zużywa dużo transferu i jest zadowolony?

Teraz jestem w linuxpl.com i tak zacząłem sobie porównywać oferty vps gdyby jednak okazało się potrzebne coś mocniejszego niż zwykły hosting. Wziąłem pod uwagę transfer 500 GB max i ceny kształtują się następująco:

linuxpl.com - 110 zł mies. netto (transfer wkrótce ma podwojony więc będzie 480 GB)

dhosting.pl - 449 zł mies. netto (Enterprise)

prohost.pl - 400 zł mies. netto (Platinium)

webh.pl - dedyk medium bo vpsy nie mają takiego dużego transferu 219 zł netto

ovh.pl - trudno mi przypasować jakiś pakiet bo są kruczki i transfer nieograniczony już w najmniejszym pakiecie

500 GB to jednak zdecydowanie za dużo i za drogo, około 100 zł miesiecznie bym jeszcze zniósł ale 400-450 netto to już nie bardzo - strona musiałby porządnie na siebie zarabiać

biorę więc pod uwagę mniejsze pakiety około 240-250 gb transferu miesięcznie vpsy:

linuxpl.com - vps2 65 zł netto mies. 240 GB transferu

dhosting.pl - 149 zl za 200 gb transferu albo 249 zł netto za 300 gb transferu

prohost.pl - 200 zł netto mies. 250 gb transferu

webh.pl - 99,90 zł za 240 GB transferu

ovh.pl znowu nie umiem porównać może ktoś mi pomoże???

Cenowo najlepiej wypada mi linuxpl.com z którego na razie jestem zadowolony gdyby nie ten ograniczony transfer w hosingu ale ok, jestem zadowolony

webh.pl trochę drożej za tyle samo transferu a jak maszynki

linuxpl.com

Dołączona grafika 40 gb pojemności

Dołączona grafika Pamięć RAM - do 768 mb (gwarantowana 512 mb)

Dołączona grafika Transfer 120 gb / miesiac - będzie podobno podwojony więc będzie 240 GB

Dołączona grafika Gwarantowane zasoby procesora - 45% (ok. 2,7 Ghz)

Dołączona grafika Maksymalna ilość procesów - 300 - że co o co chodzi?????

webh.pl

3 GHZ procesor, 2GB ramu, 60 GB twardy, 240 gb transferu mies.

no to webh.pl wypada chyba lepiej choć jest drożej - coś za coś

WEBH.pl zaproponowało mi dedyka za 99 zł brutto mies. z parametrami

Procesor 1,6Ghz gwarantowane

Pamięć ram 1GB gwarantowane

Transfer miesięczny 250GB

Dysk 20GB

Panel do obsługi: ISPManager Lite po polsku

normalnie nie wiem na co się zdecydować, co będzie lepsze vps2 w linuxpl.com czy może dedyk - specjalna oferta webh za 99 zł brutto mies (słabszy procek niż w linuxpl.com?). a może vps webh za 99 zł netto ma już niezły procesorek? Jak byście te 3 opcje ocenili od najlepszej do najgorszej? Na początek mógłbym też zwiększyć transfer w linuxpl.com na 160 GB zanim przejdę na vpsa.

Będę wdzięczny za poradę bo już się w tym gubiw.

Za 99 zł mies. mogę mieć 1 TB hosting w dhosting.pl o ile mnie wcześniej nie przeniosą na vps to już będzie drogo - duży przeskok cenowy. Cenowo mógłbym zamiast zwiększyć pakiet hostingowy w linuxpl.com przejść na hosting w dhosting. Gdyby testowo udało mi się tam utrzymać an hostingu z 300 GB transferu byłoby dobrze, a jakby nie to już trzeba by wybierać pomiędzy vps linuxpl.com a webh.pl (ew. dedyk).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności