Skocz do zawartości

Obciążanie serwera/mulenie strony

bredek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pewien problem od kilku dni strasznie długo wczytuję mi się strona dodam że serwer ftp również słabo chodzi. W statach hostingu nie obciążam serwera, ani nic, transferu strona też dużego nie generuję. Pisałem do hostingu napisali, że wszystko ok, to w czym tkwi problem ? Mam hosting na netiz.pl, ma może ktoś podobne problemy z tym hostingiem?

Pozdrawiam!

Nie wiesz kto do Ciebie dzwonił? Sprawdź w największej bazie numerów telefonów: https://czyj-numerek.pl

Taki serwer jest w stanie spokojnie obsłużyć 1000 kont przy loadzie ~ 2, nie przesadzaj :)

Są strony i strony...

Niech będzie kilkaset phpbb by przemo, jakieś phpfusiony czy inne drupale i efekt taki jak opisuje kolega.

Znając realia, ktoś kto kupuje hosting za kilka złotych w takiej firmie, nie zainwestuje w dedykowane skrypty czy optymalizację, tylko wgrywa przeładowane gotowce często z ekstra dodatkami dodatkowo zajeżdzającymi serwer.

Są skrypty sklepów internetowych, które ciężko działają nawet na dedyku...

Generalnie na takich tanich molochach prawie zawsze jest złe sąsiedztwo, nawet jakby autor się sam postarał i odciążył konto. O częstych restartach maszyny już nie wspominam.

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

Są strony i strony...

Niech będzie kilkaset phpbb by przemo, jakieś phpfusiony czy inne drupale i efekt taki jak opisuje kolega.

Więc sam widzisz, że nie jest to kwestia maszyny, a tylko i wyłącznie firmy / administratora który nią zarządza.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

hehe, ja nigdzie w moim poście się nie zastanawiałem czy jest to wina admina czy samej maszyny.

Jest to wina doboru maszyny do potrzeb (czyli de facto admina).

Ale gdybym, chciał udowodnić, że jest to wina maszyny, napisałbym:

Możliwe, że założona liczba tysiąc jest odpowiednia i administrator przyjął ją odpowiednio. W takim przypadku modelowy c2d nie daje rady, ale już quad i 16gb ramu podoła. W takim przypadku c2d jest maszyną za słabą :rolleyes: Zatem jest to kwestia maszyny ;)

Ale już nie dywagujmy tak teoretycznie, efekt jest taki, że końcowy użytkownik jest niezadowolony.

Rada dla autora wątku: podziękuj grzecznie aktualnemu hostingodawcy, poproś o zwrot za felerny miesiąc i przenieś się gdzie indziej.

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności