Skocz do zawartości

Domeny zapleczowe

dMien

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pytanie do firm zajmujących się SEO - czy wszystkie zapleczówki macie zarejestrowane na swoją firmę?

Wiadomo, że minusem są tutaj publicznie dostępne whois (gdyby google chciało weryfikować powiązania stron sprawdzając whois), ale z drugiej strony można sporo kasy odliczyć od postawy opodatkowania.

Powiecie, jakie sposoby stosujecie?

Jeśli rejestrujecie je, to czy nie spotkaliście się z niezrozumieniem ze strony urzędu skarbowego?

Pozdrówki!

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Różnie bywa. Te, które rejestruje się na dane firmowe mają ukryte dane. Można też rejestrować na rodzinę, znajomych lub "nieznajomych" (to akurat jest niezgodne z regulaminem NASK i można stracić domenę).

Dane abonenta a dane do faktury to dwie rózne sprawy. W tym względzie nie ma problemu.

Czy dobrze zrozumiałem? We whois osoba prywatna a faktura na firmę? Nie wiedziałem, że tak można... Działa to tylko w przypadku jednoosobowej DG czy w przypadku posiadania spółki z o.o. też?

Wojtku

Te, które rejestruje się na dane firmowe mają ukryte dane.

Da się maskować whois w domenach zarejestrowanych na firmę?

Można też rejestrować na rodzinę, znajomych lub "nieznajomych"
Ale w takim razie po co? Dlaczego nie wszystkiego na siebie (jako osobę prywatną)?

US się nie czepia, że się rejestruje domeny, które nie mają nic wspólnego z działalnością (stawiam, że nie wiedzą co to pozycjonowanie), a na dodatek nie są one zarejestrowane na firmę?

My rejstrujemy na naszych pracowników, kazdy pracownik ma po 5 domen i wszystko jest w porzadku i legalnie:)

Ciekawy pomysł :) Bez złosliwości, ale mam pytanie, zdarzyło sie stracic 5 domen jak osoba sobie odeszła, lub została zwolniona?

Co do domena na osobe prywatną, a FV na firmę, to nie tylko tak się da w wiekszości (jak nie wszystkich) normalnych firm, ale w niektórych mniej normalnych są mechanizmy jak to zrobić bez wiekszego problemu ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

WojtkuTe, które rejestruje się na dane firmowe mają ukryte dane.
Da się maskować whois w domenach zarejestrowanych na firmę?

Nie wiem jak jest z PLkami, nie próbowałem. Domeny globalne akurat ukrywam bez problemu.

Można też rejestrować na rodzinę, znajomych lub \\\"nieznajomych\\\"
Ale w takim razie po co? Dlaczego nie wszystkiego na siebie (jako osobę prywatną)?

Po to żeby dane we WHOIS były inne. Dezinformujemy wroga :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności