Skocz do zawartości

Flash

Kukiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie jestem ekspertem od flasha i ogolnie od grafiki. Natknalem sie na problem podczas importu grafiki w png do flasha. Jak wiadomo png ma tlo przezroczyste, jednak po imporcie wyglada to tak jak tu. Jest widoczne brzydkie, polprzezroczyste tlo, to samo zreszta jest na zwyklych napisach z czym nigdy do tej pory sie nie spotkalem. Moze ktos zna problem i moglby mi udzielic pomocy. Bylbym niemziernie wdzieczny.

Możesz przedstawić problem trochę dokładniej ... bo z animacji trudno odczytać co jest nie tak, który kolor to jest to niechciane tło, itd. ;) Nigdy się nie spotkałem z problemem wczytania .png do Flasha ... zawsze idealnie, no chyba że .png był źle przygotowany ;) Ale ogólnie opcja "Importuj na stół montażowy" lub po prostu przeciągnięcie na odpowiednią klatkę ...

A jeżeli chodzi Ci o usunięcie tła we Flashu po opublikowaniu to trzeba dopisać w kodzie ...

'wmode', 'transparent',

Pozdrawiam :P

Hmm, po prawej stronie zmieniaja sie obrazki. Sa to importowane PNG i nie wiem - moze to tylko ja tak to widze ale na calym prostokatnym wymiarze jest takie malo widoczne ale jednak widoczne powiedzmy biale tlo(tak jakby byl bialy rectangle z widocznoscia 20%). Czy ktos tez to widzi, czy to moze problem osprzetu (w co watpie)?

Masz monitor CRT? Wtedy mogą być widoczne jakieś lekkie cienie w postaci poziomych pasów, prostokątów na całej szerokości monitora.

Ja niczego nie widze :soczek: Dopatrzyłem się tylko w środkowej części banera coś jakby efekt silniejszej kompresji w jpg niebieskiego tła. Po za tym jest ok.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności