Skocz do zawartości

stawianie spamów - zaplecza

Content

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dostęp do poniekąd sensownego unikalnego contentu. Są to maile o tematyce finansowej jakie klienci kierują do pewnej firmy z tej branży. Konsultowałem się z prawnikami i podobno nie ma przeszkód aby je publikować, żadna tajemnica korespondencji nie stosuje się tu, trzeba tylko usunąć, wykropkować dane osób, firm, instytucji które występują w tych mailach. Pomyślałem więc aby wykorzystać ten content do stawiania zaplecza - spamów. I tak jest lepszy niż jakieś generowane przemieszane słowa bez sensu. Nawet mogę nadać jakąś "myśl przewodnią" przyświecającą publikowaniu tych maili z opisami problemów osób je piszących.

Nigdy tak nie spamowałem więc mam kilka pytań. Przede wszystkim, czy taki spam jest zagrożony banem jeśli nie będzie zbytnio wypozycjonowany na żadne słowo kluczowe? Jak Google wyszukuje spamy - może sprawdza skąd przychodzą linki do strony pozycjonowanej? kolejna sprawa - czy linki z takich spamów które podlinkowane są w kilku (niemoderowanych) katalogach coś dają? Byłyby to linki można powiedzieć, że tematyczne bo do strony też o tematyce finansowej. Czy linkowana strona może zostać ukarana za to że linkują do niej takie spamy? Czy każdy spam stawiać na osobnym IP z opcją ukrytego whois? To jakby nie było niemały koszt za każdym razem no chyba, ze jest względna pewność, ze spam postoi niezbanowany choćby ze dwa lata. Rozumiem, ze różne zmyślone dane w tym adresowe podawane przy rejestracji konta i domeny nie wchodzą w grę gdyż firma hostingowa otrzyma zwrot przesyłki z fakturą z adnotacją "adresat nieznany" i co - skasuje konto i domenę?

I jeszcze jedno pytanie Jeżeli mam spam na tym samym koncie co wartościowe strony to razem ze spamem bana dostaną wszystkie te strony?

Czy każdy spam stawiać na osobnym IP z opcją ukrytego whois? To jakby nie było niemały koszt za każdym razem no chyba, ze jest względna pewność, ze spam postoi niezbanowany choćby ze dwa lata.

oddzielnie ip i ukrycie whois nie zagwarantuje ci że po miesiącu nie wparuje ci moderator google i nie wytnie :)

Pozatym ta twoja treść to nie musi być koniecznie aż taki spam jakbyś obrobił to w grafikę jakąś.

Bardziej bym się martwił o stronę prawną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności