Skocz do zawartości

PLanuje zakup drukarki laserowej mono

mikeusz

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio szukałem drukarki laserowej. Szczerze mówiąc obejrzałem dużo modeli i sobie na szybko przekalkulowałem ile kosztuje utrzymanie takiej drukarki. Stwierdziłem że niezbyt opłąca sie jednak posiadac drukarke laserową ponieważ koszty drukowania oczywiście są droższe od zwykłej atramentowej. 1 toner przykładowo kosztuje ok 200zł a wydrukujesz na tym ok 3000 stron. ( W rzeczywistości troche mniej.) Nie mówie to oczywiście o proszku tylko o całym tonerze. Nie wiem czy jest to duża ilośc ale mysle ze na atramentowej wydrukuje więcej. Za 200zł 3000 stron ? żart ? za 200 zł to ja mam 3 kartridże na których wydrukuje o wiele więcej...

Znalazłem kilka fajnych drukarek które mi sie podobały i miałe dosc fajne dane techniczne ale po przeliczeniu sobie tego wszyskiego kupiłem atramentówke HP. Teraz HP daje do swoich drukarek tańsze kartridże dzięki czemu drukowanie nie jest az takie kosztowne...

Też zależy do jakich celów używasz drukarki...i jak często drukujesz... Myśle że do pracy laserówka do użytku domowego atramentówka..

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Ja się zdecydowałem na Samsunga ML-1910

Dwa typy tonerów (duże na 2500 i małe na 1500 stron druku)

Chodzi prawidłowo pod Windows 7 oraz pod Ubuntu 9.10 x64 (sterowniki producenta !) - co było dla mnie bardzo istotne, bo poprzednio zakupiony kombajn Lexmark niestety nie działa pod nimi w ogóle - więcej Lexmarków raczej nie kupię właśnie z tego powodu.

Drukarka tania, nie za duża. Minusy jakie zauważyłem (w porównaniu do drogich modeli HP jakie też używałem - czyli z zupełnie innej półki) to nieco głośniejsza praca. Moim zdanie dobry model do domu lub małego biura gdzie używa go jedna - dwie osoby. Niestety ten model nie jest sieciowy (chociaż istnieje i taki - ale już sporo droższy) więc nie można go podpiąć do routera, a trzeba pod USB.

z utęsknieniem czekam na kolejne wybory

Jak ja liczyłem to ni kariery laserówka nie była droższa od atramentówki. Ok jeśli kupuje się oryginalne kartridże to może i tak, chodź i kartridże też do tanich nie należą i nie mam z nimi dobrych wspomnień. Od kąt mam laserówkę problemów nie ma. Jeśli komuś zależy mocno na gwarancji z której i tak pewnie nie skorzysta to można kupić jeden kartridż do lasera droższy i w nim wymieniać układzik scalony który zlicza ilość wydrukowanych stron i w drukarce zapisuje jako nową wymianę toneru, proszki są tanie jak barszcz. Bębnu wymieniać za każdym razem nie trzeba. Ja już 3 wymianę nie zmieniałem go i jest ok.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności