Skocz do zawartości

Losowa główna strona

stefanik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak Waszym zdaniem wpływa na pozycje strony wyświetlanie z bazy 30 podstron zawartości losowo na głównej stronie.

Jest jakiś minus czy można coś takiego stosować.

Mam serwis z ogłoszeniami i chciałbym aby losowo pokazywał oferty czyli po odświeżeniu.

Dzięki za sugestię

No coz.. google zaindeksuje strone w takiej postaci, w jakiej napotka ja podczas odwiedzin.. czyli poprostu bedziesz mial losowy w pewnym stopniu kontent na glownej... W jaki sposob odbije sie to na pozycji?... W zaleznosci od tego jak duza tresc bedzie losowa. Jesli najpierw zaindeksuje ci strone, kiedy wyswietla ona ogloszenie z tytulem "sprzedam mieszkanie" to wyzej oceni Twoja strone na haslo sprzedaz mieszkan - gdy nastepnym razem zaindeksuje ja z ogloszeniem 'kupie samochod' - wyzej oceni twoja strone pod katem frazy 'kupno auta', a spadnie twoja moc na haslo 'sprzedaz mieszkan' - ale to chyba naturalne. Zadnych innych konsekwencji to nie niesie... i podkreslam - wszystko w zaleznosci od tego jak duza tresc bedzie wstawiana losowo. Jesli to bedzie male ogloszenie, to wplyw praktycznie zaden.

Dzieki.

Tekstu dość dużo powiedzmy A4.

Faktycznie tematycznie może skakać. Jednak boje się czy gogielek nie uzna takiej praktyki za jakieś wydziwianie. Dla mnie to o tyle ważne, że chcę aby każda z ofert pojawiała się jako oferta główna.

Spróbuje zobaczymy - najwyżej trzeba będzie pisać do G.

Oferta nie powina zajmowac 100% strony glownej (zakladam, ze to wizytowka firmowa).

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

To może być dobre posunięcie jeżeli idziesz w wiele haseł doprecyzowanych (wielowyrazowych) ... bo wtedy będziesz miał losowy strzał przy dużej ilości tekstu :)

Z drugiej strony jeżeli masz hasła priorytetowe to przy takim rozwiązaniu nie można mówić o optymalizacji treści, bo treść będzie przypadkowa = niekontrolowana (w pewnych granicach) :)

Zawsze są jakieś plusy i jakieś minusy ... to czy pomysł jest dobry zależy od wyznaczonego celu :)

Pozdrawiam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności