Skocz do zawartości

Coraz ciekawsze powody odrzucania wpisów w katalogach stron

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj chciałem pokatalogować nową stronę. Zrobiłem sobie listę katalogów z działu "Katalogi i Preselle" i dodałem do części z nich. Po paru godzinach dostałem parę meili, pośród tych z "strona została aktywowana" znalazłem "Bezpłatny Katalog Stron - wpis NIE został dodany!".

No więc czytam meila, a tam:

Witam

Niestety Twój wpis nie jest zgodny z naszym regulaminem i NIE został dodany do Katalogu Stron.

Prawdopodobnie Twój content był zbyt ubogi, za krótki,dodałeś stronę do niewłaściwej kategorii lub nie kliknałeś w reklamę GOOGLE.

katalogseo.(wyciąłem).pl

Czy przypadkiem nie chcą nabawić się banana?

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja się zdziwię, jak zaczną odrzucać wpisy za dodanie wpisu. ;)

Jeśli po miesiącu nie wykryjemy żadnych backlinków - DEL.

Ciekawe jak to sprawdzą. Chyba co najwyżej w GWT, ale tam jest aktualizowane co jakiś (dłuższy) czas. ;)

... lub nie kliknałeś w reklamę GOOGLE.

W jaki sposb to sprawdzaja?

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

"awk"ują loga i porównują z kontem A$ hahaha

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Raczej tego nie sprawdzą, kiedy zostało naliczone kliknięcie. Wątpię, żeby ciagle sprawdzali konto AS i porównywali z logami powiązując kliknięcie czasowo np. +-10min od wysłania formularza. Choć nie zaprzeczę, że faktycznie dało by się napisać takiego bota, co mógłby sprawdzać konto AS doliczając dane opóźnienie, ale i tak nie dojdzie czy naprawdę ta osoba klikneła.

I faktycznie za taki mail mógłby być ban.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności