Skocz do zawartości

Coraz ciekawsze powody odrzucania wpisów w katalogach stron

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz częściej wyprowadzają mnie z równowagi niektórzy moderatorzy katalogów...

Witaj [mój meil]

Niestety przykro nam ale [nazwa strony] (adres) został usunięy z Własna firma, własny biznes - reklama. Katalog stron..

Prawdopodobna przyczyna: 

----------------------
https://katalog.top-rank.pl

Witaj [mój meil]

Niestety przykro nam ale Twój wpis [nazwa strony] (adres) został usunięy z Katalog Stron seo4net - katalog polskich stron internetowych.

Prawdopodobna przyczyna: 

----------------------
https://www.katalog.seo4net.pl

Tak trudno wybrać jakiś sensowny powód z listy?

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

trzeba napisac do generala by bylo automatycznie jako powod "nie czytales regulaminu" bo to najczestszy powod.

i tak, jak masz z 200 stron dziennie to ciezko do kazdego wybierac powod. a u mnie np wystarczyloby przeczytaj 4 zdaniowy regulamin....

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Ja stosuje system: jeśli jest powód odrzucenia to znaczy że jak się poprawisz to masz szanse się dodać; jak powodu brak to znaczy że daj se spokój.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Mi się ostatnio zdarzało w przypadku 2 katalogów odrzucenie kilkunastu katalogów z powodu złamania regulaminu, w którym to był punkt w stylu:

- jak dodajesz katalog, to musisz dodać nasz katalog do swojego (podane: title, desc, kyywors, adres)

Treaz czekam aż pojawi się punkt:

- zanim dodasz stronę musisz jedną z tych dodać do jednego innego katalogu

to sie nazywa organizacja pracy :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Podobny zapis widziałem w jednym z katalogów, ale dałem sobie spokój z dodaniem wpisu. To nie jest fair i warto omijać takie miejsca, dając administratorowi do zrozumienia, że za dużo "wybrzydza". Mało tego, na jednym webmini widziałem komunikat: "nie zapomnij o kliknięciu w reklamę przed dodaniem strony" - dobrze, że takich już praktycznie się nie spotyka. Ciekaw jestem czy wpisy były przed moderatora odrzucane losowo, w przypadku kiedy ilość klików w AdSense nie pokrywała się z ilością sugerowanych witryn internetowych.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Mimo wszystko czasem warto nakreślić gdzie popełniliśmy błąd przy dodawaniu do konkretnych katalogów. Dodając x stron dziennie, nawet do tych samych katalogów, (nie mówię tutaj o wpisach, bo są to na prawdę duże ilości) nie bardzo będziemy pamiętać co tam było nie tak... Na szczęście rzadko dostaję takie @. Dodam także od siebie, że jeśli ktoś wymaga unikalnego opisu fajnie jest to podkreślić przy dodawaniu. Już kilka katalogów takich widziałem co jest na prawdę na plus. Bo wtedy wiemy na czym stoimy...

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

Wpis dodany zgodnie z regulaminem i mimo to nie przyjęty ?

Jedyne do czego mógł moderator się doczepić to wystąpienie takiego samego kawałka tekstu w Google. To raczej normalne przy opisach z synonimami (opisy mam po minimum 15 synonimów).

Szczerze mówiąc to bardzo chętnie widzę takie wpisy u siebie jakie ja sam dodaję. :)

Coraz częściej wyprowadzają mnie z równowagi niektórzy moderatorzy katalogów...

Podaj swój mailik to z przyjemnością dam Ci tam osobiście banika :ok: W sprawach poprawienia nastroju zawsze jestem do usług.

p.s. powyższy katalog w przeciwieństwie do Twoich śmietniczków indeksuje wpisy błyskawicznie w google i jak na razie 100% wpisów jest w google jako nr1. Wiem, wiem Ty jesteś tu bossem od katów i dla Ciebie to nic nie znaczy...

Mój rejestracjastron.pl PR4, rok prod 2007, błyskawiczna indeksacja
Wzorowy wzorowy.pl PR4, rok prod 2007, indeksuje od razu

Dziś dostałem na maila

Witaj (moj mail)

Niestety przykro nam ale Twój wpis (adres strony) został usunięy z Katalog Stron Sznurki | damowy katalog stron i firm.

Prawdopodobna przyczyna:

Jeśli nie podano przyczyny usunięcia wpisu, to najprawdopodobniej powodem jest brak nazwy firmy, produktu lub portalu w tytule wpisu.

----------------------

https://www.sznurki.net

strona nie była śmieciowa... a opis strony nawet mi sie chciało wklepałem z palca, żaden duplikat czy mieszarka.. i poleciała z katalogu B)

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności