Skocz do zawartości

Strona nie wyświetla się na dane frazy - jak to zmienić ?

Gwiazdor

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o DC w sensie Duplicat Content (powielenie treści) ? ... nie ma mowy żeby to podciągnąć pod duplikat ... po prostu się nie da :D

<noscript> ma w założeniu wyświetlać treść w nim zawartą, w przypadku kiedy przeglądarki nie obsługują <script> ... to tak samo jak w miejscu obrazku zobaczysz tekst alternatywny "alt", kiedy zablokujesz wyświetlanie obrazków ;)

Pozdrawiam ;)

P.S.

Powielanie treści zazwyczaj oznacza tworzenie dużych bloków tekstu w ramach jednej lub kilku domen, które są jednakowe lub bardzo podobne. Zazwyczaj nie ma to na celu oszustwa.

Zdarzają się jednak sytuacje, w których ktoś celowo powiela treść w wielu domenach, próbując manipulować pozycją witryny w rankingach wyszukiwarek lub zwiększyć ruch w witrynie. Takie oszukańcze praktyki mogą zniechęcić użytkowników, którzy będą widzieli wśród wyników wyszukiwania cały czas te same treści.

Te dwa zaznaczone zdania zasadniczo się od siebie różnią ... w pierwszy przypadku luzik, w drugim kara za DC ;)

czyli jak zdobede zlecenie na pozucjonowanie flesha to musze przeniesc teksty do noscript?

Na mój chłopski rozum - jeśli umieścisz tekst w <noscript>TEKST</noscript> to zapewne to nie zaszkodzi skoro kolega wyżej napisał, że nie zostanie to uznane jako duplikat. Więc możesz dodać ale nikt cię nie zmusi :P

Jeśli źle powiedziałem, proszę poprawić, bo ja się dopiero uczę B)

Mój wcześniejszy cytat z Google dotyczący Flasha, a nie DC, mówił o tym, że Google sobie radzi z plikami .swf i bez problemu pobiera z nich treści, linki, itd. ... więc nie ma podstaw do tego, żeby nadal umieszczać tekst w <noscript></noscript> ... jeżeli to jest prawda B)

Podsumowując ... z wiadomości które mamy z Google wynika, że nie trzeba już w specjalny sposób przedstawiać im treści zawartych w plikach Flasha, ale dodanie <noscript> na pewno nie zaszkodzi, bo nijak się nie da tą metodą manipulować rankingiem Google, więc DC odpada ;)

Pozdrawiam B)

P.S.

czyli jak zdobede zlecenie na pozucjonowanie flesha to musze przeniesc teksty do noscript?
Ja bym polecał najpierw wypróbować teorię w praktyce, zanim się podejmiesz zlecenia ... jeżeli nie posiadasz odpowiedniej wiedzy i doświadczenia, bardzo szybko możesz spalić (filtr / ban / itd.) domenę, którą pozycjonujesz ... kiedy to będzie np. domena firmowa z nazwą firmy ... może być mało miło :P

• 4 tygodnie później...

Dzięki informacją na forum i pomocy innym w moim temacie i nie tylko, stronę mam wypozycjonowaną na 13 fraz na miejscach od 1 do 7 po ok. miesiącu mojej pracy. Jakoś się udało, choć zielonego pojęcia o tym nie miałem :huh:

Mam jeszcze takie pytanie - czy uda mi się kiedyś wyprzedzić katalogi do których dodałem stronę ? Bo niektóre katalogi są wyżej niż moja strona.

Co ja narobiłem dobrego ?

Dziś przerabiałem trochę moją stronę flash i coś mi się zepsuło nie wiem co ;) I musiałem wyrzucić index i na nowo wrzucić, dodam, że zmieniłem też nazwę pliku .swf bo miało to być w ramach testu czy wszystko będzie ok. Skończyło się fatalnie, bo na żadną frazę nie pokazuje mi się moja strona w gogle. Jak wpiszę nazwę strony to jest w gogle, więc bana raczej nie dostałem.

Ktoś mi powie jak to naprawić albo co to zrobiłem z tym ? B) ...a tak mi dobrze szło ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności