Skocz do zawartości

Sobota 27 Sierpien - zmiana na IPB

michal

Rekomendowane odpowiedzi

Coś jest nie tak z tym oznaczeniem 'nowych topikow'.

Jak wchodze w 'Pokaż nowe posty' - pokazuje sie tam kilka (1 - 5) czasem wiecej, ale ma sie to nijak do tego jak wchodze bezpośrednio na stronę główną gdzie widać 'nowe', po czym wchodze do forum a tam 'bryndza' czyli brak nowych... a czasem są nowe zgodnie z tym co podane jest na stronie głównej ale i tak ma sie to nijak do 'Pokaż nowe posty'.

Nie jest to pierwsze forum IPB gdzie zauważam takie anomalia.

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jak dla mnie to bug, bo chce normalnie mieć odznaczone posty, przeczytam, ikonka znika, a nie bym musiał wykonywać dodatkowe operacje ;]

Rozumiem Twoje rozczarowanie, że to nie VB, ale to już się nie zmieni. :)

PS. Czy na tym forum jest zainstalowany link valut? Bo FF pokazuje mi od 3 minut ze nastepuje przesylanie danych z ich serwera :?

78380[/snapback]

Nie ma, wydaje mi się, że to jest spowodowane podpisem Eddy'iego. Na phpbb też mi się to pokazywało w wątkach w których sie udzielał.

Nie ma, wydaje mi się, że to jest spowodowane podpisem Eddy'iego.

To dośc dziwne... Eddy w podpisie nie ma żadnego rysunku czy czegos co by pobieral z digital... Niemniej tez dostrzegam podobną systuację - czyli tam gdzie Eddy.

78390[/snapback]

Ma obrazki, które się nie ładują i są przekierowaniem do link-vault i digitalpoint.

Eddy

Może byś tak zrobił z tym porządek, co?

Taki już urok IPB. Musisz "wrócić" do strony głównej poprzez dział w którym czytałeś posty żeby się "odznaczyły".

Chyba nie po to ludzie kupują skrypt by poprawiać bugi, skoro jest to błąd IPB, to chyba trza by to zgłosic INVISION?

78373[/snapback]

Hehe, chłopaki z IPS zapewne o tym doskonale wiedzą. Tak było już nawet na IPB1.

Jest to przydatne, gdy ktoś nie korzysta z opcji "pokaż nowe posty", tylko po prostu łazi po działach i odwiedza "podświetlone" wątki. Wówczas siłą rzeczy przez dział przechodzi i ma "pozamiatane".

To ma też swoją inną dobrą stronę. Dopuki nie odznaczymi albo nie przejdziemy przez dany dział mamy "nowe posty". phpbb ma ten feler, że podświetlenia nowych postów łatwo stracić.

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

To ma też swoją inną dobrą stronę. Dopuki nie odznaczymi albo nie przejdziemy przez dany dział mamy "nowe posty"

Ale co da poswietlenie forum, jesli tematy i tak nie sa podswietlone?

Jest to przydatne, gdy ktoś nie korzysta z opcji "pokaż nowe posty", tylko po prostu łazi po działach i odwiedza "podświetlone" wątki. Wówczas siłą rzeczy przez dział przechodzi i ma "pozamiatane".

Ale czesc chodzi po drzewku "PIO -> dział -> forum"

//Dodano

I jeszcze jeden błąd z odznaczaniem, czasem samemu od siebie oznaczaja sie tematy jako nieprzeczytane, chodź ostatni post był np 24. sierpnia. A jeszcze wczoraj albo 2 godziny temu był wyświetlany jako przeczytany.

Coś te IPB ma dużo bugów z odznaczaniem :?

//Dodano poraz drugi

Teraz nawet po przejsciu na forum po przeczytanych postach sie źle odznacza i nie działa "Oznacz wszystko posty jako przeczytane" ;)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Ale co da poswietlenie forum, jesli tematy i tak nie sa podswietlone?

Mówie o sytuacji, gdy korzystamy z opcji "pokaż nowe posty". Wówczas tematy, jak trafnie zauważyłeś, pokazują się mimo że już je czytałeś.

Ale czesc chodzi po drzewku "PIO -> dział -> forum"

Część robi tak, część śmiak i inni jeszcze inaczej. To sie nazywa wolność wyboru. Jakiej metody byś nie użył, wszystko działa.

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

Mnie drażnią zbyt rzucające się ozdobniki, treść forum zeszła na drugi plan

- kolorowe przyciski, zbędne obrazki jak te cydzysłowy w cytatach, itp...

To moje zdanie.

:]

Szy.

78436[/snapback]

Masz racje, co do przycisków to ja nie wiem. Te standardowe pasują, a ja i tak graficznie nic innego nie wymyślę.

Jeżeli chodzi o cytowanie to ja bym zrobił coś takiego, ale nie wiem czy innym by się podobało.

post-2-1125247062_thumb.jpg

Jeżeli chodzi o cytowanie to ja bym zrobił coś takiego, ale nie wiem czy innym by się podobało.

78442[/snapback]

... Michał, jak bym to zobaczył na forum, to od razu strzeliłbym sobie w łeb...

;)

Miałem na myśli właśnie to, że cytat przez te obrazki wybija się zbyt do przodu,

że absorbuje za bardzo uwagę, a przez to właściwa treść chowa się gdzieś

głębiej... :]

Szy.

... ale wszystkim nie dogodzisz, wiem. Więc nie wiem, czy powinieneś się przejmować :>

... ale chociaż powiększ o punkt listę tematów... :]

:]

Szy.

78448[/snapback]

Wciśnij teraz F5 i napisz co o tym myślisz.

Niektóre style są wspólne, więc strona główna też inaczej wygląda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności