Skocz do zawartości

Jak to możliwe?

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to odpowiedni dział, jestem początkujący więc pisze tu, bo nie mogę pojąć tego o czym pisze. W razie czego przenieście gdzie trzeba. Ale do rzeczy.

Dodałem standardowy wpis do precla, z dwoma linkami w treści. Anchor "valuebety" przenosił do jednej z podstron mojej strony, a anchor "bukmacherskie" do strony głównej. Wpis podlinkowałem, dodając go do 2 czy 3 katalogów. Dzisiaj z ciekawości wpisuje sobie w Google frazę "valuebety" i ku mojemu zdumieniu widzę mój wpis na 3 miejscu. Wyprzedza on nie tylko moją podstronę do której linkował, ale także podstrony naprawdę sporych serwisów bukmacherskich, które mają pewnie całą masę linków prowadzących do nich.

Możecie mi to w jakiś racjonalny sposób wytłumaczyć? Z czystej ciekawości bardzo mnie to intryguje :P

Z tego co pokazuje google tak wpisana fraza fraza valuebety jest niepoprawna wiec nie ma dużej konkurencji. Wyniki 1 - 10 spośród około 4,600 dla zapytania valuebety. Przy niszowych frazach jest to częste zjawisko.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Pierwsze co się rzuca w oczy przy haśle "finanse w internecie" to to, że w wynikach TOP10 jest tylko jeden link bezpośrednio do domeny, reszta wyników to podstrony ... już sam ten fakt daje do myślenia :) Spójrzcie na takie hasło jak "bielizna":

- 5 mln wyników (mniej o cały milion)

- 673 000 wyszukań

- w TOP10 ani jednej podstrony B)

Google KeywordToolExternal pokazuje całkiem wiele ciekawych rzeczy ... chociaż wszystkie, podejrzewam, z wielkim marginesem błędu ;)

Pozdrawiam ;)

P.S. To była "Ogólna miesięczna liczba wyszukiwań" a nie średnia ... mój błąd ;)

To, że google aktualnie nie pokazuje linków wcale nie znaczy, że ich nie musi być. Może podstrona została podlinkowana na jakiś blogach forach jako źródło informacji na ten temat. Dwa to jest dobra budowa podstrony pod kątem SEO :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

średnia miesięczna liczba wyszukań: 12

gdzie takie informacje można znaleźć ?

Narzędzie propozycji słów kluczowych Google AdWords

// Edytowane: poprzednicy byli pierwsi.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Domena 3 letnia , PR=2 , dużo linków stałych , linkowana cały czas , bardzo wysokie pozycje przez długi czas , 2 tygodnie temu dodano kilka "ciężkich" zdjęć na stronę przez co się wolniej otwiera i pozycje poleciały o 5 - 7 miejsc w dół jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Możliwe że dlatego że strona się zbyt wolno otwiera ?

P.S

tak w ogóle to zrobię test odnośnie tego czynnika , wyniki oczywiście opublikuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności