Skocz do zawartości

www.jobpilot.pl

rem15

Rekomendowane odpowiedzi

- praca 

- oferty pracy

- hmm... w tytule wystepuje tylko pierwszy wyraz.

- czemu description wyglada jak keywords

- czemu oferty pracy zarówno w description jak keywords jest na koncu

pozatym jest kilka stron ktore analizuja budowe strony pod kontem danej frazy

Witaj, ale to chyba przesada, zapłać firmie która zrobi analizę , a nie za friko , ludzie

przeciez to forum jest od porad :roll: wiadomo ze jakosc takich naszych podpowiedzi niebedzie sie rownac z tym co robia firmy za pieniadze ale cos zawsze powiedziec mozemy... ehh...teraz tylko sami materialisci :roll:

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

przeciez to forum jest od porad

a wiesz drogi Ptaq jak duże firmy potrafią wykorzystywać cudzą wiedzę nic nie chcąc płacić za to?

teraz tylko sami materialisci Rolling Eyes

a wiesz ile raz udzialałem darmowych porad dla dużych sklepów/firm?

- zastanów sie - szukają osoby która da im za friko wiedzę za którą musieliby słono zapłacić

___

edit

powinniśmy przenieśc ten temat do działu Zlecenia

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Ptaqu luknij sobie na cennik ogłoszeń dla firm i potem udzielaj pewnych informacji za darmo zobacz ile jest ogłoszeń i przelicz to sobie...

A po za tym jakby rem poczytał forum sam by się dowiedził ale czas to pieniądz i nei tylko jego :lol:

Porzadna analiza zajmuje do tygodnia jezeli chcesz przegladnac wszystkie dzialy a w przypadku wielkich serwisow moze zajac jeszcze dluzej.

Produkowanie opisu juz jest czasochlonne nikt za darmo tego robic nie powinien szczegolnie dla firm ktore bez problemu moga na to wydac sianko bo same na tym skorzystaja a w efekcie beda mialy wieksze zarobki.

Check email deliverability tool Maildog

Jest jeszcze jedna możłiwość :lol:rem15 jest osobą której joppilot płaci za opinię :P.

Ale co mi tam -

skrócona analiza optymalizacji dla jobpilot.pl:

kod strony:

1) Błedny w Html'u: 140 błędów wg w3.org - błęda budowa serwisu może prowadzić do nieprawidłowej interpretacji kodu strony również przez wyszukiwarki. W tym takie podstawowe jak brak zdefiniowania rodzaju dokumenu !.

2) Meta tagi: brak >oferty pracy< w title i description. Błedne Descirption - składające się wyłacznie ze słów kluczowych.

3) Zły stosunek treści do kodu - spowodowany błednym używaniem htmla przykłady: <font color="#FFFFFF"> lub <font face="Arial,Helvetica,sans-serif" size="2">. Nieludzkie i niezrozumiałe zagłębienie tabelek : </tr> </table> </td> </tr> </table> </td> </tr> </table> </td> </tr> i to powtarza sie wiele razy!.

4) nadużywanie Javascriptu: ponad 20% kodu to javascript na stronie która mogła wogóle objeść się bez js !.

budowa serwisu

1) Nieprawidłowe i błedne różnicowanie megatagów na podstronach, brak niektórych tagów, niekonsekwencja w tagach i bałagan.

2) Błedy w oddzieleniu wersji językowcych w tym oddzielenia od macierzystej niemiecjkiej - z punktu widzenia SEO serwis jawi się niespójnie językowo - skutkiem tego niektóre podstrony pomimo zideksowania mogą wogóle nie pojawić się w oczekwianych wynikach - patrz: https:// www . google . com/search?hl=pl&c2coff=1&q=site%3Ajobpilot.pl&btnG=Szukaj&lr=

Linki

1) Linki prowadzące: bardzo dużo bez anchorteksów lub obrazkami bez altów!.

2) Linkowanie wewnętrzne szczątkowe i niespójne

Zalecenia:

1) Przebudować kod/silnik serwisu żeby spełniał wymagania html'a

2) Radykalnie zmnienić i uporządkować mechanizm autogeneracji Title i description

3) Poprawić linkowanie wewnętrzne (wg. szczegółowych zaleceń)

4) Zmienić metodykę linkowania zewnętrznego (wg. szczegółowych zaleceń)

;) Po szczegóły proszę zgłośić się na priva (równocześnie podając dane do faktury) ;)

Witaj, ale to chyba przesada, zapłać firmie która zrobi analizę , a nie za friko , ludzie

Nie wydaje mi sie aby autor tego watku prosil o dokladna analize, tylko o porady. Wiadomo, ze dokladnej analizy nikt tutaj nie zrobi, bo jest to zbyt czasochlonne. mrtn, natomiast zrobil swietna wstepna analize i za to =D> =D> =D>

dzieki za wypowiedzi, szczegolnie te merytoryczne

co do wynajecia profesjonalnej firmy - nie wykluczam takiej opcji (chetnie pozyskam Wasze rekomendacje na priva)

Na dany moment jednak chce sprobowac podjac sie tego zadania korzystajac z wlasnych sil....przy okazji czegos sie uczac...Czy zdobywajac taka wiedze nie rosnie moja wartosc i dla firmy i na rynku pracy?

Poza tym tak naprawde wierze ze na tym forum juz jest duzo profesjonalnej wiedzy...

Nie jestem osoba doradzajaca jobpilot'owi, jestem jego pracownikiem i prosilbym nie o utozsamienie z wlascicielem...

Teraz co do uwag mrtn:

KOD

1) masz racje - duzo roboty czeka naszego administartora (ja sie na tym niestety w takim stopniu nie znam) - sam wczesniej sprawdzalem korzystajac z linka znalezionego na tym forum

2) slowa kluczowe i opisy bede pisal od poczatku - nie mam niestety na dany moment dostepu do tej czesci strony glownej (tagi sa ukryte w ramce, a na dany moment mam dostep jedynie do wnetrza)

BUDOWA:

1)Widze ze bede musial troche poczytac....z twojej wypowiedzi wynika ze tagi na podstronach wplywaja na pozycje calego serwisu...albo strony glownej?

2)jobpilot jest serwisem pochodzacym z Niemiec i moga sie przy wszystkich moich dzialaniach skierowanych na poprawienie pozycji strony pojawic problemy wynikajace z miedzynarodowego statusu organizacji

LINKI

1) mam zamiar poprawiac linki zew.....a an pewno kazde nowe dodawac juz w sposob taki jak tzreba

2) zalezy mi na wypozycjonowaniu strony glownej....co do spojnosci linkow nie wiem czy moge sie nie zgodzic - o ile sie orientuje chodzi tu o to zeby do kazdego miejsca w serwisie mozna bylo latwo sie dostacnp za pomoca max 2 klikniec......patrzac na PR stron ktore sa podlinkowane w ramkach wydaje sie ze wszystko jest tu ok (strona glowna 7 niektore podstrony 6)

ZALECENIA

Z mila checia przyjze sie twojej ofercie, lub rekomendacjom

Masz albo macie moze uwagi co do nasycenia strony wymienionymi przeze mnie slowami kluczowymi?

Pozdrawiam

Nie wydaje mi sie aby autor tego watku prosil o dokladna analize, tylko o porady

Michał wiesz że to nie jest osoba która jest zielona i porada dla niego jest wszystkim czego potrzeba. Zaplecze własne ma. I co ciekawe polskie duże portale od bardzo dawna zatrudniają i korzystają z usług konsultantów i firm seo

Co do analizy

skrócona analiza optymalizacji dla jobpilot.pl:

to zaleca przebudowe silinka, sądze że przy tak dużym serwisie będzie to nieralne, to co zauważa słusznie mrtn to linkowanie zewnętrzne i tagi

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności