Skocz do zawartości

Brak danych w Webarchive Age

wjc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od razu przepraszam, jeśli taki temat już się pojawił, ale nie udało mi się podobnego znaleźć.

Moja stronka zaczęła pracować we wrześniu 2008 roku, więc ponad rok temu. W Google zostala zaindeksowana po ok tygodniu i jest zaindeksowana do tej pory. W firefoxie mam zainstalowaną wtyczkę SeoQuake, gdzie wyświetlają mi się najważniejsze dane dotyczące stronek. Jest tam też pozycja dotycząca wieku strony Webarchive Age. Na mojej stronie w tej rubryce jest napisane: "No matches". Nie wiem dlaczego, ponieważ jak już wspomniałem moja strona istnieje już od ponad roku, a czytałem, że wiek pojawia się po około pół roku. Sprawdzałem też na różnych stronkach oferujących takie dane - również brak. Martwi mnie to, ponieważ wiek witryny jest ważnym czynnikiem, jeśli chodzi o jej pozycję. W czym może tkwić problem??? ;(

Może jestem trochę nadgorliwy, ale wnioskuję, że lepiej jest tam posiadać dane, niż nie. Zatem, czy jest metoda samodzielnego dodania strony, czy napomknięcia komuś o takowej stronie?? Widziałem, że na forum web.archive.org pojawiają się często posty z prośbą o dodanie strony do archiwum. Może to jest sposób??

Ostatnio MC mówił, że nie posiadanie danych w webarchive pachnie spamem, jak dla mnie spora przesada :)

Idąc tym tokiem myślenia, Google też pachnie spamem - w web.archive.org są stare kopie strony Googla ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności