Skocz do zawartości

Polskie znaki w domenie

Rekomendowane odpowiedzi

Niech ktoś przeniesie do początkujących.

Od kiedy można zakładać domeny z polskimi znakami?? Słyszałem że ma coś takiego wejść w każdym języku ale chyba zrezygnowali bo była by to głupota.

Po za tym domena za wiele w pozycjonowaniu nie pomoże.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Już jakiś czas temu ... https://żółw.pl/ :)

Pozdrawiam ;)

P.S.

Ja bym dodała, że mając domene bez polskich znaków i pozycjonując na frazę polską przyczyniasz się częściowo do pozycjonowania z błędem B)
To co mają powiedzieć Rosjanie, Hindusi, Chińczycy, itd. ... tam to już w ogóle kiszka ;)

Jak dla mnie głupota. Teraz rezerwując sobie domeny wypadało by dodać kolejną paczkę z polskimi znakami... Nie podoba mi się ten pomysł. Czy szukając czegoś w niemieckim internecie będę szukał z umlautami ?? Głupie. Tylko kasy chcą więcej wyciągnąć.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Jak dla mnie głupota. Teraz rezerwując sobie domeny wypadało by dodać kolejną paczkę z polskimi znakami... Nie podoba mi się ten pomysł. Czy szukając czegoś w niemieckim internecie będę szukał z umlautami ?? Głupie. Tylko kasy chcą więcej wyciągnąć.

Dobrze i nie dobrze. Wartościowych domen coraz mniej, a liczba stron coraz większa. W końcu zacznie brakować dobrych domen, a IDNy powinny dać troche czasu na wymyslenie czegoś nowego.

Mi się wydaje, że ma jakieś znaczenie, nie robiłem testu tylko kupiłem sobie pod zaplecze 4 domeny jedna z polskimi znakami druga bez i to samo druga paczka. I tak s ciekawości dodałem do kilku tych samych katalogów i linkowałem na tą samą frazę. Były na wordpresie na tej samej skórce. ale żeby się przekonać to trzeba było by kupić sporo domen. Są to strony zapleczowe więc nie będę ich tu wrzucał. Udało jej się przebić do top 8 na frazę według google adwords ok 15 tyś zapytań na miesiąc ( średnia konkurencja reklamodawcy), a druga była top 19. Dwie następne dopiero zacząłem linkować i czekam na ideksację:)

Ciekawie jest jak się chce szukać linki prowadzące do takich domen w yahoo poprzez linkdomain:

Od kiedy można zakładać domeny z polskimi znakami?? Słyszałem że ma coś takiego wejść w każdym języku ale chyba zrezygnowali bo była by to głupota.

Zlituj się! Sam mam domenę kupioną "na zapas" (główna jest bez polskich znaków) - www.pytamsię.pl i działa bez problemu. Roboty i nowe przeglądarki bez problemy obsługują adresy pisane "zwykle" - www.pytamsię.pl, jedynym problemem może być promowanie tych adresów poprzez np. katalogi stron - adres moży być odrzucany, a wpisanie go w formie xn-... nie wygląda ciekawie.

Recenzje książek rozwojowych i motywacyjnych - złote książki

Wszystko co powinieneś wiedzieć o fotowoltaice - fotowoltaika Żory

Zdrowie, odchudzanie i uroda - zdrowie na zawołanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności