Skocz do zawartości

Polskie znaki w domenie

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie to głupota. I uważam że do niczego to nie jest potrzebne. Więcej z tym problemów niż czego.

Np. masz stronę pytamsie.pl nie zarejestrowałeś sobie z polskimi znakami i ktoś zrobił konkurencję albo jakąś propagandę pod adresem pytamsię.pl I masz problem. Moim zdaniem nie potrzebne rozwiązanie.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Właśnie wczoraj zainteresowałem się tematem.

Chciałem kupić domenę w której był jeden polski znak więc aby nikt się nie podszywał musiałem kupić dwie: z polskim znakiem i bez. Zacząłem się zastanawiać którą pozycjonować a z której ustawić przekierowanie.

Doszedłem do wniosku że ustawię przekierowanie z domeny z polskim znakiem na domenę bez polskiego znaku. I zacznę pozycjonować tą bez polskiego znaku. A ta z polskim znakiem będzie na wypadek gdyby ktoś w przeglądarce wpisał adres z polskim znakiem.

Chyba dobry pomysł? Co o nim sądzicie.

Może ktoś ma inną wizję?

Chciałem kupić domenę w której był jeden polski znak więc aby nikt się nie podszywał musiałem kupić dwie: z polskim znakiem i bez.

Właśnie z tego powodu ja kupiłem dwie wersje. Doszedłem do wniosku, że nie będę robić przekierowania - promuję te domeny na różne hasła, treść też się różni.

Recenzje książek rozwojowych i motywacyjnych - złote książki

Wszystko co powinieneś wiedzieć o fotowoltaice - fotowoltaika Żory

Zdrowie, odchudzanie i uroda - zdrowie na zawołanie

Właśnie z tego powodu ja kupiłem dwie wersje. Doszedłem do wniosku, że nie będę robić przekierowania - promuję te domeny na różne hasła, treść też się różni.

To napisz jak Ci się promuje domenę z polskimi znakami. Jaki adres umieszczasz w linkach (tan z polskim znakiem czy z "ptaszkami"

Zna ktoś jakiś adres z polskimi znakami który jest w top 10 nie na jakąś prosta frazę?

np. "doładowania" - doładowanie.pl

Od bardzo dawna wiadomo że są domeny z polskimi znakami, Google najprawdopodobniej czyta je tak jak wpisujemy do przeglądarki, a co do siły to, pomijając znaczenie nazwy domeny, chyba nikt publicznie nie testował.

@Deletor - przeczytaj temat i pierwszego posta, bo wszystkie Twoje posty są nie w temacie.

@screw - owszem odszedłem od tematu, sorka :rolleyes: Ale dla mnie to jest totalna głupota i sposób na wyciągnięcie większej ilości pieniędzy.

Moim zdaniem domena z polskimi znakami jest taka sama jak bez polskich znaków, a żeby się o tym przekonać w sposób praktyczny nie zostaje nic innego jak kupić sobie kilka domen i zrobić testy. Nie zastąpi to niczego innego.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności