Skocz do zawartości

trufle.net - katalog stron

trufle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowy na forum i w pozycjonowaniu więc proszę raczej o porady niż tylko krytyczne wypowiedzi,

to jest w sumie mój drugi katalog pierwszy darmowy pr2 ale dużo wpisów i nie chce mi się ich przeglądać bezinteresownie.

Zajrzyjcie i powiedzcie co zrobić by stał się atrakcyjny i wartościowy dla użytkowników.

https://trufle.net/

trufle.net - katalog stron www =PR3

pierwszy darmowy pr2 ale dużo wpisów i nie chce mi się ich przeglądać bezinteresownie.

To teraz nie będziesz miał co przeglądać. Jak się nie chce to się nie zarobi... Powodzenia.

netkat_logo_male.png.55f9093b88d31963c3c86caf4ab7bc2f.png  - skrypt katalogu stron, który ułatwia moderację (pierwszy skrypt napisany z wykorzystaniem Pythona/Django), Katalogika.pl - najlepsze strony internetu!

Przede wszystkim zbyt drogi (3.66zł) jak na nową domenę z bardzo małą ilością backlinków.

Na chwilę obecną myślę że rozsądną ceną byłoby 1zł +vat

Dodatkowym atutem byłaby płatność przez paypal.

Zauważyłem że coraz więcej jest katalogów na allegro, bo pewnie ich właściciele stwierdzili że to nieopłacalny interes.

Zajrzyjcie i powiedzcie co zrobić by stał się atrakcyjny i wartościowy dla użytkowników.

Powinien mieć jakieś 4k backlinków, ładniejszą oprawę graficzną, jakiś PR>=2, sporo wyników w Google pod LT... i być darmowy w aktualnej formie, bo teraz płatność tylko odstrasza i pewnie wiele wpisów nie przybędzie.

Zgred też mawia że 3 lata katalog powinien być darmowy potem płatności, ale po co tyle czekać? Po roku katalog już ma sporą moc, jeśli tylko jest dobrze prowadzony. Można się przyjrzeć paru katalogom na skrypcie Generala - po paru miesiącach są mega wypasione :) Można przejrzeć ten dział i znaleźć takie perły.

Pozdrawiam i powodzenia.

Zgred dużo rzeczy mawia :). Co drugi post jest o "mawianiu". Często powinno się omijać niektóre jego "porady". Co nie zmienia faktu, że katalog jest zbyt młody jak na 3,66zł za wpis. Rozumiem, że skrypt kosztuję, ale by zwrócił się po roku, nie trzeba wprowadzać płatności od razu. Ba, nawet lepiej będzie jak na początku będzie bezpłatny, by załapać trochę wpisów. A wpisy, to ruch :).

Trufle - świetna nazwa dla katalogu! Już widzę top, w którym świnia szuka trufli (świnia symbolizuje użytkowników, trufle głęboko skryte strony w Twoim cudownym katalogu).

Ciekawa interpretacja muszę przyznać

wydaje mi się że trochę złośliwie naciągana.

I czy nazwa domeny jest tak naprawdę istotna i czy musi coś symbolizować?

Dziękuje wszystkim za zainteresowanie i opinie,

jeszcze się zastanawiam czy lepiej zrobić możliwość darmowych wpisów czy zainwestować w promocje i pozycjonowanie katalogu.

trufle.net - katalog stron www =PR3

Nazwa jest istotna, nie musi zawierać magicznych hasełek typu "katalog" "spis" czy też "precel" - im bardziej chwytliwa, tym moim zdaniem dla niej lepiej.

"Trufle" uważam za dobry pomysł, wszak ostatnio jakiś osobnik, nie będący zapewne "świnią" zakupił białą truflę na aukcji za setki tysięcy zielonych.

Mnie bardziej, jak również kolegów wyżej dziwi fakt odpłatności katalogu już od samego początku jego działania. Zamiast czekaniu na wpływy z tego kata, skierowałbym swoje wysiłki na zmianę designu, gdyż nie oszukujmy się ale jest słaby i chyba nawet domyślny dla tego skryptu. Coś za coś: bierzesz kasę, to daj unikalny design, popraw linkowanie katalogu oraz jego funkcjonalność. W tej chwili stosowany w title łącznik "Katalog stron - trufle.net" zlewa sie z tytułem podstrony. Słowem nie przyłożyłeś się zanadto.

Oferuję usługi SEO w zakresie j. niemieckiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności