Skocz do zawartości

Czy taki nadmiar linków może zaszkodzić?

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co wiem, przy nowych stronach zbyt szybki przyrost linków może grozić filtrem. Czy dotyczy to także sytuacji, w której linki pochodzą z jednej domeny? Chodzi o to, że zdobyłem link na forum i wiadomo, że będzie on się pokazywał na wszystkich podstronach tego forum, których jest mnóstwo. Czy to może mi zaszkodzić?

Nie radze linkowac na slowo, na ktore bedziesz pozycjonowal. Przekonalem sie, ze mozna dostac filtr.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Czytajcie podstawy ile zaleca się miesięcznie dodawać linków.

Jeżeli będziesz miał zbyt duży przyrost to gwarantowany masz filtr.

Nie najważniejsza jest ilość lecz jakość.

BTW. Google i tak nie łapie wszystkich linków ze wszystkich podstron tylko wybiera sobie.

Za przyrost np 200 linków w ciągu miesiąca to na pewno filtr masz.

Świerza domena max 5 linków na miesiąc.

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

BTW. Google i tak nie łapie wszystkich linków ze wszystkich podstron tylko wybiera sobie.

Ja tak zapytam, co się stanie jak ten filtr będzie?? Jakieś obostrzenia? Tak pytam, ponieważ prowadzę świeży serwis i linków to już pięć dawno poleciało, hmm, powiedziałbym, że nawet 205 już pękło :) Ale nie zauważyłem jakiś problemów z tego powodu.

========================================

www.HotMoto.eu - Europejski Serwis Motoryzacyjny

========================================

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

Może dokładnie opisze sytuacje to będziecie mogli coś więcej powiedzieć:

SeoQuake pokazuje: Age - 17 styczeń 2007. Nie wiem co to dokładnie oznacza, ale dla wujka google strona istnieje w takim wypadku od 2007 roku jeśli dobrze rozumiem. Faktycznie jednak mam tą domenę od paru miesięcy. najpierw z miesiąc była na parkingu, potem stworzyłem na niej serwis, który mi się nie podobał. Był on gdzieś z miesiąc w sieci, zanim 30 listopada przerobiłem zupełnie serwis na to co jest dzisiaj. Od tej pory wygląda to tak:

https://siteexplorer.search.yahoo.com/advse...mo=d&bwmf=u

Rozumiem, że za dużo tych linków? Większość pochodzi z 2 stron. Jak uważacie usunąć je? Czy zostawić i ryzykować filtr, nie daj Boże bana...

Bana za przyrost linków nie dostaniesz.

SEO to loteria :)

To co pokazałeś oznacza, że domena ma swoją przeszłość https://web.archive.org/web/*/https://www.za...ukmacherskie.eu

A czy usuniesz czy nie to już twoje ryzyko ;) i kwestia szybkości aktualizacji stron przez bota google ;)

stilly pisze glupoty za przyros 200 linkow z jednej domeny a raczej jej podstron zaden filtr ci nie grozi. Juz wielokrotnie tak robilem, przeciez to logiczne ze google odroznia takie rzeczy omg

200 linkow z jednej domeny to w zadnym nie rowna sie 200 linkom z roznych ip i domen, uzytkownik po kilkuset postach powinien to wiedziec.

Idac takim tokiem rozumowania od razu jak bym widzial jakis nowy portal w mojej branzy na tej frazie co pozycjonuje, dawal bym ich linka w stopce aby zdobyli kilkaset/kilkatysiecy linkow i ograniczylbym rywalizacje :)

nie będę się rozpisywał nad mini-poradami stilly, bo można myślę z nimi polemizować, nawiązując jednak do tematu, myślę, że spokojnie ci takie linki nic nie zrobią. Ktoś kiedyś pisał, że i tak google z jednego serwisu (domeny) "zalicza" tylko próbkę linków, nawet chyba się ktoś pokusił o liczbę ~30, ale za bardzo bym się nie przywiązywał do tej teorii. Jeśli spojrzy się na to od strony "naturalne pozycjonowanie" to jeśli jakiś webmaster stwierdzi, że podoba mu się twoja strona i umieści ją w boksie na swojej stronie dla swoich odwiedzających, to bardzo prawdopodobnym jest, że link do twojej strony będzie pojawiał się na wszystkich jego podstronach. Sprzecznością zatem byłoby twierdzenie, że może takie coś szkodzić. :) Dodać można jedynie, że od każdej reguły może nastąpić odstępstwo. To tak jak z kurczakiem, który przez całe życie widząc podchodzącego pana, dostawał od niego ziarno, aż pewnego wielkanocnego poranka, jak co dzień przyszedł pan, ale nie dał ziarna tylko łeb ukręcił (Bertrand Russell). :D Powodzenia.

edit: literówka

Gogole nie bierze pod uwagę wszystkich linków z podstron w obrębie jednego serwisu. Gdyby tak było to nic jak tylko linkować z takich wysokositowych stron. Na to czy załapiesz filtr czy nie nie wpływa tylko ilość linków z różnych domen ale też z jakich stron one prowadzą między innymi czy też jaki wiek ma twoja strona i czy była już wcześniej linkowana czy nie. Także jak różnicujesz anchory. Jednak ja bym się nie przejmował tym że mój link będzie prowadził ze wszystkich podstron forum i z jednakowym anchorem nawet dla świeżej domeny.

Nikt przecież nikomu nie zabroni takiego linka wstawić jeśli uzna twój serwis za wartościowy by pokazać go innym. To jest naturalne. Gorzej jakbyś miał 2000 linków za jednym zamachem z jednej podstrony różnych stron

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Napisałem to z czym się spotkałem

2 roczne blogi WordPress.

Podlinkowane na dużym serwisie w stopce po miesiącu złapały filtr za przyrost.

Linki pochodziły z jednej strony.

O dziwo Google indexował podstrony cholernie szybko i wskoczyło mi 2000 linków zwrotnych z jednego adresu.

Jeżeli piszę głupoty to sorry chciałem pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności