Skocz do zawartości

Czy jeżeli zamknę moje forum to robot wyszukiwarki może zobaczyć jego zawartość?

virus4

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Czy jeżeli zamknę moje forum dla użytkowników to czy jest ono także zamknięte dla robotów wyszukiwarek czy tylko dla użytkowników, a roboty mogą swobodnie je przeglądać?

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Najlepiej ograniczać działanie botów poprzez plik robots.txt ... robot nim wejdzie na stronę szuka pliku robots.txt i sprawdza gdzie mu wolno wejść, a gdzie ma zakaz wstępu ... to jest pewniak - skuteczna blokada ;)

Pozdrawiam B)

P.S. W niektórych przypadkach konieczność logowania przed wejściem do tematu zamyka botom drogę dostępu ...

Ok. Bo właśnie na moim forum (MyBB) trwają prace przed jego otwarciem i jeszcze 2 dni temu PR był prawdziwy, a dziś narzędzie https://www.mypagerank.pl/narzedzia,fake_pagerank po wizycie GoogleBot wykrywa PR jako fałszywy. Mogę coś zrobić aby PR z powrotem wyglądał na prawdziwy?

PS: A czy zamiast pliku robots.txt mogę użyć chwilowo

<META NAME="robots" CONTENT="noindex, nofollow" >

, a potem zmienić na

<META NAME="robots" CONTENT="index, follow" >

bo nie chcę mi się wpisywać kilkadziesiąt razy różną nazwę katalogu bądź pliku Disallow. No chyba, że mogę wpisać tak: Disallow: public_html?

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Udostępnianie innej zawartości userą, a innej botą podchodzi pod cloaking....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności