Skocz do zawartości

co zmienić

krzys2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam stronkę www.zyczeniabozonarodzeniowe.pl. Wczoraj stronka miała około 50.000 uu wejść (około 100.000 odświerzeń). Niestety, tylko około 50 kliknięć w reklamy google adsense. Jak myślicie, co mozna w niej zmienić aby klikalnoć była większa. Bo jeden klik na 1000 uu. to mało. Mam jeszcze dwie domeny: www.zyczenianoworoczne.pl i www.zyczeniawielkanocne.pl i zastanawiam się czy stawiać na nich tego typu stronki, bo w tej chwili niestety nie zarabiają na siebie.

Krzysztof

Przerabiałem temat i lekko nie jest. CTR było mizerne, a stawki za kliki równie nieimponujące. Poradziłem sobie z tym problemem "oszukując" użytkowników - a więc korzystając chyba z najbardziej oklepanego sposobu - maksymalnego dopasowania reklam do treści. W menu wstawiłem kreację GA jako "jednostka linku". W treści na maksa wkomponowałem reklamy, używając takiej samej czcionki i kolorów. Na wartość klików oczywiście wpływu to nie miało (przynajmniej w krótkiej perpsektywie), ale CTR wystrzeliło jak z procy. Jeśli nie zarabiasz w żaden sposób na wyświetleniach jakiś kreacji reklamowych, a więc nie zależy Ci na ratio wejścia/odsłony to warto coś takiego zastosować.

W Twoim przypadku wiele nie można zrobić, bo Twoje menu jest zbyt charakterystyczne, aby dopasować do niego z sukcesem GA. Możesz natomiast trochę pobawić się z contentem - teraz masz niebieskie kreacje, bardzo wyróżniają się z treści. Spróbuj bardziej je dopasować do otoczenia, daj np. banner, lub półbanner zamiast prostokąta. No i ja bym wszystko "ścisnął" do kupy, żeby całość bardziej się zlewała :)

To tyle ode mnie, powodzenia :jezyk1:

pzdr.,

ML

Wyznacz cele, a osiągniesz wszystkie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności