Skocz do zawartości

Nowa strona w SWL

raq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, założyłem nową stronę, została zaindeksowana do google jakieś 4 dni temu. Narazie ruch znikomy, szukam sposobów na jego podniesienie :)

Stad moje pytanie brzmi, czy tak młodą i słabą stronę mogę wzmacniać jakimś SWLem? Jeżeli tak, to jakim i w jaki sposób?

Strona ma content angielski, całkowicie pisany przeze mnie. Domena .com

Pozdrawiam!

Nie dodawaj jej do SWL. Stwórz zaplecze pod system i z punktów z tego zaplecza linkuj.

Nie ma sensu strony głównej dodawać.

no własnie.załóżmy ze mam punkty w linkme elite.To leepiej do SWL dodawac na dzień dzisiejszy pozycjonowana strone czy lepiej dopalać wpisy w katalogach/preclach? Bo z tego co mi sie wydaje to w linkme elite to same kulawe zaplecza i z 200 wylosowanych linków wszystkie wygladaja na mega smieciowe.

Stronę docelową trzymaj z daleka od SWL'i chyba, że twoim celem jest dostanie bana na domenę.

Jak już chcesz korzystać z publicznych swl to tylko do "dopalenia" stron wpisów w dobrych katalogach i preclach linkujących do pozycjonowanej w ten sposób strony.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

takie pytanie jeszcze odnosnie swl, bo jak juz wyzej zostalo napisane stronę docelową najlepiej trzymaj z daleka od SWL'i

a teraz chodzi mi o takie cos

mam przykladowo swoj katalog, uzytkownicy dodaja tam wpisy no i wiadomo ze kazdy dopala to w swl

czy moj katalog narazony jest przez to na jakies filtry, bany ze strony google ?

bo ja bezposrednio nie dopalam swl'em mojego katalogu ale inni to robia dopalajac swoje wpisy

nowy katalog stron

katalog

Była by [a kto wie czy nie jest] cała masa zgłoszeń o ponowne rozpatrzenie zbanowanej strony.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

czyli brak jednoznacznej odpowiedzi

no bo przeciez kazdy moze wziasc jakąkolwiek domene i ja linkowac bezposrednio w swl'u

no i niby skad google ma wiedziec, ze to nie wlasciciel ja linkuje

chodzilo mi o to czy jest jakas roznica dla googla przy linkowaniu swl

pomiedzy

bezposrednio domena glowna

a

jakimis tam podstronami na tej domenie

nowy katalog stron

katalog

Stronę docelową trzymaj z daleka od SWL'i chyba, że twoim celem jest dostanie bana na domenę.

Chodzi tu o wszystkie SWL'e czy w przypadku wymiany linków stałych (seodopalacz) taka sytuacja nie ma miejsca?

pzdr,

immy

mniej znaczy więcej

Podstawowe zasady google dla wb "odpowiada" na to pytanie:

https://www.google.com/support/webmasters/b...mp;answer=35769

# Unikaj sztuczek mających na celu poprawienie rankingu w wyszukiwarkach. Zastosuj praktyczną zasadę: zastanów się, czy możesz bez oporów opisać swoje działania wydawcom konkurencyjnej witryny. Inny przydatny test to zadanie sobie pytania: ,,Czy to przynosi korzyść moim użytkownikom? Czy warto byłoby to robić, gdyby nie istniały wyszukiwarki?"

# Nie bierz udziału w programach wymiany linków służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank. W szczególności unikaj linków do spamerów sieciowych i witryn ze ,,złych okolic sieci", ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu.

.... Zastosuj praktyczną zasadę: zastanów się, czy możesz bez oporów opisać swoje działania wydawcom konkurencyjnej witryny. Inny przydatny test to zadanie sobie pytania: ,,Czy to przynosi korzyść moim użytkownikom? Czy warto byłoby to robić, gdyby nie istniały wyszukiwarki?"

Tak uczestniczenie np w e-weblink.com przynosi korzyść innym(wszystkim) użytkownikom.

Marketing internetowy dla firm

"W szczególności unikaj linków do spamerów sieciowych i witryn ze ,,złych okolic sieci". Jak to Ciebie linkuje śmieć, to poprostu guzik z tego masz, bo link jest malo wartosciowy. Jesli ty linkujesz do smiecia - to z kim przystajesz taki sie stajesz. Jesli ktos chce mnie zniszczyc walac milion pkt w mojego bloga, to zachecam :)

BTW. Blog mlody, dopiero rusza, ale zapraszam i prosze o konstruktywne opinie. O tresci narazie moze nie ma co mowic, bo jako takiej jest niewiele, ale na temat budowy i zalozen chetnie poslucham waszych zali :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności