Skocz do zawartości

a moze by tak... .. sie pochwalic czyms Panowie ? :)

miki

Rekomendowane odpowiedzi

nie zamierzam wkladac kija w mrowisko, ale trzeba tez oddzielic wlasne osiagniecia, od zwyklego rezultatu googla pracujacego na nasza korzysc - ktory jest badz co badz dobra wyszukiwarka i jego zadaniem jest wlasnie wyszukiwanie najtrafniejszych stron zawierajacych podane frazy.

Nie wkladasz bo lubie ciekawe dyskusje.

Zerknij na wyniki dla frazy "Bartosz Danowski" - zobacz ze goni mnie np Helion, poza tym strony na ktorych sprzedaja moje ksiazki. Helion ma tabuny przedstawicieli - prowadzi fajny program partnerski - i oni wszyscy sprzedaja min moje ksiazki a wiec ta fraza pojawia sie wiele razy i jest dla mnie konkurencja do 1 miejsca.

Nie tak dawno temu dla tej frazy Helion byl na 1 miejscu ale go przeskoczylem :(.

:())) hihi

ale stracilismy z oczu rzecz najwazniejsza i niektore argumenty przytoczone nijak sie maja do problemu o ktorym wspomnialem. podsumowal to dobrze Bartek : "Oczywiscie nie jest to az takie trudne jak np wypozycjonowanie innych fraz" - na to glownie chcialem zwrocic uwage. Przy jednak malej badz co badz liczbie stron konkurujacych, nie jest to wynik, ktory zachwyca (albo inaczej : gdyby seo zarekomendowal mi sie podajac tylko taki wynik wsrod swoich dokonan, podziekowalbym mu za wspolprace). Niech nikt mi sie nie stara zarzucic dyskredytowania wynikow Bartka :P, bo przeciez nie do tego daze, a jego umiejetnosci mozna jasno okreslic opierajac sie na pozostalych wynikach.

Zgadzam sie naturalnie, ze w przypadku znanego nazwiska, promowanie go w googlach jest rzecza oczywista, tak samo jak marki. Niemniej jednak jest to znacznie prostsze niz pozycjonowanie "regularnej" frazy. Wlasciwie dokonuje sie to niemal automatycznie, za sprawa googla. Dlaczego? Helion na pewno Bartka nie goni :P, bo nikt tam nie siedzi nad tym, zeby ich strony ofertowe byly pozycjonowane w wyszukiwarkach wyzej niz jego strona autorska. A stronie autorskiej sprzyja kilka czynnikow, jak chociazby nazwisko w domenie, czy wielokrotne powtarzanie imienia i nazwiska (przy wymienianiu swojego dorobku na przyklad), nie wspominajac o 'darmowych' linkach do tej strony, ze stron wydawnictw (hipotetycznie). Wydaje mi sie, ze taka strona sila rzeczy musi byc w pierwszej 10 wynikow. Jesli autor jest ambitny to moze sobie za punkt honoru postawic wywindowanie jej na miejsce pierwsze.

"i can handle it without linking :)"

Zgadzam sie naturalnie, ze w przypadku znanego nazwiska, promowanie go w googlach jest rzecza oczywista, tak samo jak marki. Niemniej jednak jest to znacznie prostsze niz pozycjonowanie "regularnej" frazy. Wlasciwie dokonuje sie to niemal automatycznie, za sprawa googla. 

Samo sie nic nie dzieje. Jezeli zrobisz strone nawet w dobrej domenie i nie poswiecisz czasu na to aby je zoptymalizowac to raczej watpie aby sie sama wybila.

A stronie autorskiej sprzyja kilka czynnikow, jak chociazby nazwisko w domenie, czy wielokrotne powtarzanie imienia i nazwiska (przy wymienianiu swojego dorobku na przyklad), nie wspominajac o 'darmowych' linkach do tej strony, ze stron wydawnictw (hipotetycznie). Wydaje mi sie, ze taka strona sila rzeczy musi byc w pierwszej 10 wynikow. Jesli autor jest ambitny to moze sobie za punkt honoru postawic wywindowanie jej na miejsce pierwsze.

Sama strona do tej pierwszej 10 nie trafi. Nie wystarczy sama domena i trzeba odpowiedniu zbudowac strone. Uzywa sie tych samych technik i sposobow aby osiagnac cel. Jednak moim zdaniem w przypadku strony autorskiej szybciej widac wyniki i na tym polega cala roznica.

sex 5 miejsce na  534,000  stron

stare gry 7 miejsce na 177,000 stron

klasyka gier 5 miejsce na  48,300 stron

wszystko w polskich wynikach google

Odpal mi coś z domeny Gery.pl to czyste złoto do pozycjonowania

i ps popraw sobie mety <meta name="Robots" content="ALL, FALLOW">

Pozdrawiam serdecznie

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

sorry, ze sie wcinam, ale mnie zlosc wziela...

klasyka.gery.pl - argh! - jak mozna robic taki portal i zostawiac w title takie potworki jak 'commocore' ???

nie wiem jaki jest dokladnie status prawny tych gier w Polsce, ale ogolnie sa ta gry nalezace do kategorii abandonware i wydaje mi sie ze SPRZEDAWANIE ich jest wykroczeniem. moge z miejsca wymienic kilka stron ktore oferuja wszystkie te programy za darmo i zgodnie z przepisami.

przez takie portale internet coraz bardziej traci na swojej wartosci i niedlugo bedzie tylko jedna wielka reklama, nic tylko kasa i kasa...

smutne.

niemniej jednak gratuluje wynikow

"i can handle it without linking :)"

Konkretnie opłata pobierana jest za dostęp do serwera czytaj za ilość pobranych danych zwróć uwagę, że w ofercie wyraźnie zaznaczone jest, że opłatę pobieramy za 18MB pobranych danych a nie za konkretną ilość gier. A jeśli chodzi o te "potworki" to pomyłka zwykła. Rozglądnij się wiele serwisów oferuje programy, dema gier itp. za opłatą ale za opłatą za ściąganie ich z serwera (za korzystanie z serwera). Na przykład gry.wp.pl choć obok niby jest opcja ściągania demek za darmo jednak gdy spróbujesz pobrać coś za darmo musisz mieć stalowe nerwy a ci co chcą coś pobrać i tak płacą za dostęp do serwera PREMIUM.

Co do "złota do pozycjonowania" to owszem złoto to może i jest ale w google ale np. onet.pl to w ogóle nie chce już indeksować stron z domeny gery.pl

ściągaj za darmo stare gry w dyk.pl

Ja pokazałem tylko przykład że taka domena to złoto.

Znam szefostwo allegro i jesli by się zgodzili to daję:

https:// golababa.allegro.pl i bije wynikami innych

Wiadomo o co chodzi i ułatwia to pozycjonowanie o 80%

Nie wspomne o takiej kombinacji

https://misusztek .onet.pl

to skasowało by wszystkich

albo ;)https://lolitkinasmsach .google.com

:mrgreen:

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności