Skocz do zawartości

nowy, bezpłatny, moderowany seo katalog

tomiabc

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Temat powraca jak bumerang... kiedys starałem sie to wytłumaczyc uzytkownikowi pandha, ale stwierdził, że jak ktoś nie potrafi napisać unikalnego opisu to niech sie nie bierze za pozycjonowanie? cos w ten desen w kazdym razie słabe to było:] no nie waze:) bo to nie temat o tym i w sumie przepraszam za ot:) a jeszcze jedno, jak bedziesz miał wysyp wpisów to odechce Ci sie tej moderacji unikalnymi.. i tak jest duzo roboty i bez tego;] ale powodzenia:)

moze od razu jakis kurs pozycjonowania dla mnie? i lekcje od a do z???? napisalem juz wczesniej ze w moich katalogach maja byc unikalne i koniec kropka. jak sie komus nie podoba niech zrobi sobie czarna liste i nie dodaje. a dlaczego? bo traktuje to jako docenienie pracy wlasciciciela katalogu. oplacam go, staram sie by byl ladny, moderuje, linkuje z wlasnej kasy, to dlaczego ktos ma to miec wszystko w du**e i poswiecac max 3 sekundy na wpis. albo sie starasz albo marnujesz czas. i tak leci do kosza 95% stron. ale mam to gdzies bo nie zalezy mi by bylo sto milionow stron w spisie.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

już odpowiadam

dlaczego nofollow? bo katalog stoi na nowej domenie i tak chce żeby google zaindeksował ładnie wszystkie stronki. nikt z was chyba nie myśli, że tak miało być na stałe. Katalog został utworzony w sylwestra roku poprzedniego i atrybut nofollow był od początku na linku wychodzącym w nagłówku. 4 stycznia zdałem sobie sprawę, że drugi link (z nazwą strony) nie ma tego atrybutu, więc szybko go dodałem. W między czasie katalog został trochę podlinkowany. W połowie stycznia (prawdopodobnie przed napisaniem postu przez Tzarin) atrybut ten został usunięty z odnośnika w nagłówku wpisu - pozostał tylko w drugim odnośniku. I tak będzie przez najbliższy czas. Być może Tzarin zauważył nofollow w tym drugim linku.

Sprawa unikalnych wpisów

Przykładowy opis (fragment artykułu z onet.pl)

Tiger Woods może mieć tylko nadzieję na drugą szansę. Ten wielki golfista znany jest z niezwykłej umiejętności wydobywania się z pułapek piaskowych i wodnych podczas gry. Ale czy zdoła uratować swe małżeństwo i zyskać przebaczenie żony za swe liczne romanse, to się jeszcze okaże. Krążą pogłoski, że Elin Nordegren zamierza złożyć wniosek o rozwód.

Gdy moderator widzi powyższy opis (ja nie moderuje wpisów), czyta go i jeżeli uzna, że jest on napisany po polsku, nie zawiera błędów ortograficznych, samych słów kluczowych itp. wybiera najciekawszy fragment i wpisuje w wyszukiwarkę. Dla przykładu

niezwykłej umiejętności wydobywania się z pułapek piaskowych i wodnych podczas

Zwykle (531 zgłoszonych stron, zaakceptowanych tylko 143) w 70% google znajduje wynik - szybka piłka - wpis jest usuwany.

Jeżeli tekst jest unikalny sprawdza jeszcze klika fragmentów, w zależności od wyniku strona odpada albo moderator dalej sprawdza wpis.

Wchodzi na stronę, przegląda zawartość itp.

Sprawa generatorów. Spotkałem się z trzema rodzajami generatorów.

1. Zmienia kolejność zdań.

2. Zamienia pojedyncze wyrazy np. bo na ponieważ, wpis na opis, może też zamieniać całe wyrażenia

3. Losuje k z n zdań

Oczywiście są generatory, które umożliwiają tworzenie wpisów przy użyciu wszystkich metod i z tymi jest największy problem. Moderatorka oczywiście stara się wyłapać te wpisy, zwykle się to udaje i ktoś przychodzi z płaczem na forum. Czasami jednak dany wpis się prześlizgnie, ale trudno.

Na stronie głównej i na podstronie dodawania wpisów pisze wyraźnie, że wpisy powinny być unikalne. Generując opisy masz szanse na utworzenie unikalnego wpisu, jednak to jest tylko szansa. Gdy będziesz miał szczęście uda ci się oszukać moderatora.

Większe prawdopodobnieństwo występuje przy ręcznym pisaniu opisów. W tym momencie chciałbym przeprosić wszystkich, którzy pisali unikalne wpisy, które zawierały jakieś hasło reklamowe np. 'tylko u nas najtańsze telewizory'. Pani moderator nie zdawała sobie sprawy, że takie zdanie może już występować w internecie i kilka podobnych wpisów zostało usuniętych.

Na prawdę dokładam wszelkich starań, żeby akceptowane były tylko unikalne wpisy i porządne strony internetowe. Przepraszam, jeżeli czyjś opis został odrzucony.

Chciałbym jeszcze pozdrowić panów pozycjonerów, którzy piszą piękne unikalne wpisy i chcą dodać jakąś stronę służącą jako zaplecze. Takie strony są usuwane :P

Jeszcze w sprawie unikalności opisów. Przy pisaniu recznie opisów, bardzo łatwo można utworzyć nieunikalny wpis. Wystarczy przepisać ten który się kopiowało setki razy! Wpisy nie muszą dokładnie opisywać całej zawartości strony. Wystarczy na prawdę klika prostych zdań, napisanych po polsku i z głową.

Korzystając z okazji chciałbym zapytać o jedną rzecz. Chodzi o wpływ unikalnych treści na pozycje w wynikach wyszukiwania. W tym momencie strona znajduje się na 41 miejscu dla wyrażenia 'katalog stron'. Czy ktoś robił podobne testy? Czy to tylko FSB?

Stron: 143

IP: 352

BL: 1405

katalog stron tapetuje.pl

zachęcam do dodawania kolejnych unikalnych wpisów

po sesji nowe unikalne katalogi :P

pozdrawiam ;)

darmowy katalog stron seo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności