Skocz do zawartości

Małe stawki za klik

bredek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na okres 1-2miesiące przed świętami mam zawsze wyższe stawki. Po prostu więcej osób konkuruje o miejsce reklamowe. A zasada działania Adsense jest taka, że (podobno) najwyżej są reklamy na których my-webmasterzy możemy najwięcej zarobić. Więc reklamy reklamodawców, którzy oferują najwięcej za klik sa najwyżej.

Hmm... właśnie wszedłem na forum założyć ten temat, u mnie tez spadły stawki i CTR.

Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy nie naliczają wszystkich klików.Jakiś czas temu dostałem wiadomość od AdSese:

"...Problemem okazał się sposób wyświetlania zarobków uzyskiwanych z jednostek linków na kontach wydawców. W jego wyniku niektóre zarobki z jednostek reklamowych zostały nieprawidłowo przypisane do jednostek linków. Problem związany był tylko z wyświetlaniem raportów, dlatego nie wpłynął on na Państwa całkowite zarobki i płatności. Po jego rozwiązaniu mogą Państwo zauważyć niewielkie różnice pomiędzy raportami aktualnymi a tymi z poprzednich miesięcy. Różnice te polegają na tym, że w przypadku generowania oddzielnych raportów dla jednostek linków i jednostek reklamowych zobaczą Państwo, że zarobki otrzymane z jednostek linków dla danego dnia zmniejszyły się, natomiast zarobki z jednostek reklamowych dla tego samego dnia wzrosły o tę samą kwotę.

Jeszcze raz zapewniamy, że powyżej opisany problem nie wpłynął w żaden sposób na uzyskane zarobki i płatności, dlatego na Państwa konto wpłyną wszelkie należności za prawidłowe kliknięcia i wyświetlenia. Problem ten nie miał również wpływu na skuteczność Państwa reklam.

Raporty będą teraz precyzyjnie odzwierciedlać Państwa zarobki uzyskane z jednostek linków i jednostek reklamowych. Przepraszamy za wszelkie niedogodności i nieporozumienia wywołane przez tę usterkę...."

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności