Skocz do zawartości

Zmiana title i description na już instniejącej stronie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jestem administratorem strony www.kppspotwock.pl

przez pewien czas moja strona była wysoko w pozycja po wpisaniu słów kluczowych straż pożarna, otwock i straz pozarna byłem w pierwszej 10

I nagle spadłem gdzieś daleko pewnie to filtr, ta sytuacja trwa już ponad rok..

Czy możecie mi powiedzieć i dać jakąś wskazówkę co ma złego w kodzie strony? co zmienić co dodać?

Mój pomysł to na każdej stronie pisanie innej title i description

i tak w index pozostawię

<title>Straż pożarna w Otwocku - tel. 998 lub 112</title>

<meta name="description" content="Wszystko, co potrzebujesz wiedzieć o naszej KP PSP Otwock, nasze kierownictwo, zmiany, sprzęt, najważniejsze akcje, filmy i porady, zapraszamy na stronę">

Czy te dobrane słowa są dobre?

a w dziale kierownictwo już zmienić tile i description? i tak w każdej następnej stronie

Czy to coś da?

A może pozostawić tile dla każdej strony jedynie zmieniać description dla każdej podstrony?

Czy to ma sens czy iść inną drogą?

Pozdrawiam

strażak

Tak jak strony się różnią - inna treść, tak ich tytuł i opis powinien być inny - zróżnicowany ... ale powinien również zawierać odpowiednie słowa kluczowe, dlatego też opis który proponujesz:

<meta name="description" content="Wszystko, co potrzebujesz wiedzieć o naszej KP PSP Otwock, nasze kierownictwo, zmiany, sprzęt, najważniejsze akcje, filmy i porady, zapraszamy na stronę">
... powinien zawierać hasło "straż pożarna" możesz np. rozwinąć skrót KP PSP = Komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej ... i będzie cacy :)

Pozdrawiam :)

Zawarcie słów kluczowych w description nie pomoże w poprawieniu pozycji na te słowa kluczowe. :)

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Moze to linki z SWL, wtedy są prawie nic nie warte.

Nie ilość, a jakość !!!

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Tak jak strony się różnią - inna treść, tak ich tytuł i opis powinien być inny - zróżnicowany ... ale powinien również zawierać odpowiednie słowa kluczowe, dlatego też opis który proponujesz:
... powinien zawierać hasło "straż pożarna" możesz np. rozwinąć skrót KP PSP = Komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej ... i będzie cacy :jezyk1:

Pozdrawiam :)

Czy jak zmienię tytuły i description w dziale index, kierownictwo, zmiany, sprzęt i innych

to muszę dokonać zmian opisu strony w katalogach do których dodałem stronę.?

Kiedyś moja strona była wysoko w rankingach, jak odzyskać tą pozycję?

Wiem że dla google najważniejszy jest tytuł, słowa kluczowe, poprawny kod, h1 no i treść..

Fakt dobre artykuły to podstawa ale ja wszystkiego nie będę pisał sam..

Zawarcie słów kluczowych w description nie pomoże w poprawieniu pozycji na te słowa kluczowe. wink.gif
.

A co może poprawić, ulepszyć ?nie chodzi mi o szybkie sposoby..

Ogólnie jestem zadowolony ze strony w porównaniu z innymi stronami w tej branży nie jest najgorzej ale zawsze chcę aby było lepiej.

Moja strona jest trochę statyczna ale tu jest wszystko co najważniejsze o naszej pracy i duże archiwum zdjęć z akcji.

Czy przejście na CMS-a i dodanie kanału RSS mapy strony mikroblog i innych gadzetów poprawi pozycje strony?

A co może poprawić, ulepszyć ?nie chodzi mi o szybkie sposoby..

Zlecenie pozycjonowania komuś, kto się na tym zna. :)

Słowa kluczowe w description na pewno nie zaszkodzą, a mogą pomóc jeżeli Google uzna description jako opis i nie przydzieli innego z treści strony ;) Jeżeli chodzi o katalogi to nie musisz tam zmieniać opisu ... to nie to samo co opis strony.

Jeżeli chodzi o rzeczy, które wymieniłeś - te najważniejsze dla Google - to jest inaczej:

- TITLE - bardzo ważny

- Keywords - Google nie zwraca uwagi na ten meta tag,

- poprawny kod - nie zaszkodzi, ale jeżeli nie jest na tyle popaprany, że blokuje bota ... nie ma praktycznie znaczenia dla Google,

- hX (od 1 do 6) - ważne,

- treść - bardzo ważne

Jak poprawić pozycje ... optymalizacja strony pod wyszukiwarki i promocja przez zdobywanie linków ... standard ;)

Podczepienie RSS'a do strony nie przyczyni się bezpośrednio do polepszenia pozycji w wyszukiwarkach ... ale może się przyczynić do zwiększenia liczby odwiedzin na stronie, a to właśnie o to chodzi ;)

Pozdrawiam ;)

Zlecenie pozycjonowania komuś, kto się na tym zna. ;)

No tak to jest najłatwiejsza droga, tylko czy to mi przyniesie korzyści finansowe hm?

To jest strona biznesowa, która ma przynosić zysk.

Jeżeli bedę miał sklep internetowy to wiem do kogo ma sie zwrócić ;)

fajny blog:)

A ja szukam wskazówek jak samemu to mam zrobić?

No cóż umiesz liczyć licz na siebie..

Hmm na twoim miejscu podpiąłbym ją pod jakiś CMS, ale z innych względów.

1. Będziesz mógł szybko edytować i dodawać wpisy.

2. Na każdej stronie będziesz miał inny title

3. Strona będzie dynamiczna, przez co ludzie będą ją traktować nieco inaczej.

4. Będziesz mógł zmienić skórkę, bo ta jest ...ekhm... nie zbyt urocza.

A tak w ogóle co możesz zrobić?

1. Zoptymalizuj tytuł strony w taki sposób, aby na jak największej liczbie podstron wyświetlały się twoje słowa kluczowe.

2. Częściej używaj znacznika h1.

3. Częściej dodawaj nową treść na stronie. Google lubi strony z nową treścią.

4. Zacznij dodawanie strony do katalogów, pamiętając o słowach kluczowych.

Jeśli Ci bardzo zależy to postaw także zaplecze tematyczne.

Moze to linki z SWL, wtedy są prawie nic nie warte.

Nie ilość, a jakość ;)

ale jak sprawdziles to czy tylko tak sobie klikasz jak malolata na czacie?

Pozatym wydaje mi sie za ta strona na jakis problem z sitemape najlepiej jak skorzystasz z webmaster tools googla i bedziesz mial przejrzysty wglad i wiecej sie dowiesz jaki neka cie problem, ja nie mam czasu na analize twojej strony ale po uruhomieniu seoquake na twojej stronie wskazuje na brak sitemapy SPRAWDZto no i jakis swiezy artykul poprawi performens

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności