Skocz do zawartości

[pomysl] nowy swl

sagittariuspl

Rekomendowane odpowiedzi

@google stworzyly 2 osoby...

więc działaj może in dorównasz B)

;) nie mam takich ambicji ;)

troche szkoda mi osob, ktore na kazdym kroku uwazaja, ze ktos chce ich zniszczyc :P

@Deletor - wreszcie sensowny post. co prawda darmowe to by to nie bylo, bo z czegos trzeba to finansowac - albo z kont pro, albo pobierajac %

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Co z tym darmowym to już bez przesady :aniolek: Wiadomo że za darmo to w pysk nie bardzo chcą dać. Moim zdaniem pomysł jak najbardziej trafiony. Było by wiadomo gdzie się linki pojawiają. Gdyby jeszcze była możliwość ustawienia linków stałych to śmiało można by było linkować pozycjonowane domeny.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Grunt to posiadanie CZEGOKOLOWIEK do testów i wystartowanie z prostą usługą a nie założenie że robisz klon 152 serwisów w jednym, bo "som dobre, to sklonujmy jak najwięcej, wpiszemy w wymagania i zrobi się samo" :D

Grunt to dobre założenia, które sukcesywnie są wdrażane.

Dobre założenia, podobnie jak pomysły są nic nie warte. Liczy się produkt. Taka ogólna opinia wynikająca z pieprzenia przedstawicieli rozmaitych organizacji od patentów / copyrightu. Dużo osób chce coś robić. Nawet jak coś mogłoby z tego być i pytam "co wnoszą" zwykle pada "pomysł" :aniolek:

Co z tego, że ktoś ma pomysły czy założenia? Losowa spotkana na ulicy osoba pewnie ma przynajmniej tak samo dobre.

Dobre założenia, podobnie jak pomysły są nic nie warte. Liczy się produkt. Taka ogólna opinia wynikająca z pieprzenia przedstawicieli rozmaitych organizacji od patentów / copyrightu. Dużo osób chce coś robić. Nawet jak coś mogłoby z tego być i pytam "co wnoszą" zwykle pada "pomysł" ;)

Co z tego, że ktoś ma pomysły czy założenia? Losowa spotkana na ulicy osoba pewnie ma przynajmniej tak samo dobre.

Nie mogę zgodzić się z tą tezą. Dobry pomysł to ponad połowa sukcesu na resztę składa się DOBRE wykonanie (i tu zazwyczaj pomysły się sypią) i na sam koniec umiejętność sprzedania produktu. Dobry produkt "sam" się sprzeda dzięki reklamie z poleceń ludzi

Co do samego pomysłu na pewno jest dobry jeśli mowa o niszowym zapotrzebowaniu - jednak obawiam się że ilość środków jakie trzeba w to włożyć znacznie przewyższy dochody a co za tym idzie projekt umrze (za FREE nikt nie będzie pracował)

Jeśli ten pomysł ma iść na ogół to na pewno nie będzie trafiony i powody zostały wymienione wcześniej przez innych uczestników tej rozmowy.

Ja osobiście w wariancie kameralnym coś bym dodał ale dla ogółu na pewno nie (patrz założenie pierwsze czyli przewidywany upadek systemu z braku finansów - dlatego w żadnym przypadku nie skorzystał bym z tego systemu)

Ostatni wariant to prywatny system - tu jakieś pole jest do manewru ale większość z nas ma już własne systemy tak więc też raczej niszowa sprawa - i tu może by się dało autorowi zarobić na tym.

Reasumując mój zakręcony tok myśleniowy - jeśli chcesz zarobić to raczej tylko na licencji sprzedaży dla prywatnego użytku

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

fak, przeciez ja google nowego tworzyc nie chce, wiec czesc komentarzy jest po prostu glupia

@Kojotex_OX - kolejny inteligenty komentarz, jakich niewiele. co prawda pomysl to tylko 5-10% sukcesu, ale masz racje - 'duzi' gracze juz maja swoje autorskie rozwiazania, ew. web-tools, wiec bedzie ciezko ich 'zgarnac' - zostaja mali gracze, ktorych wciaz przybywa

@Kojotex_OX - kolejny inteligenty komentarz, jakich niewiele

Czy to było pisane z ironią ?

web-tools = soft kodowany nie można wiele z tym zrobić i cena też taka sobie - więc jest o co zawalczyć

Zrób dobry soft, daj dobrą cenę i co najważniejsze nie koduj całego softu tak żeby można było samemu coś zrobić i możesz sporo rynku przejąć

PS:

Ja tam jestem przeciwnikiem kodowania bo :

1) o wszystko trzeba się prosić

2) dużo rzeczy nigdy nie zostaje wprowadzona, a każdy ma swoje preferencje

3) nie wszystkie serwery wspierają kodowanie

4) rozkodowanie zajmuje mniej czasu niż samo kodowanie (odpowiednie PHP z php.ini)

5) podnosi cenę samego softu

6) niechciany bym mieć na serwie szpiega (zapewnienie autora że soft jest czysty do mnie nie przemawia)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Nie mogę zgodzić się z tą tezą. Dobry pomysł to ponad połowa sukcesu na resztę składa się DOBRE wykonanie
Fajnie, mam parę dobrych pomysłów. Może zrobimy tak: powiem ci jaki to pomysł, ty go wykonasz, wdrożysz, będziesz utrzymywał i zarządzał a kasą dzielimy się 60/40, tzn. 40 dla ciebie, w końcu pomysł to ponad połowa sukcesu :)
web-tools = soft kodowany nie można wiele z tym zrobić i cena też taka sobie - więc jest o co zawalczyć
Lol klon web-tools :) No nieźle, kolejny projekt zmierzający donikąd. Brakuje tylko jeszcze 3 stron specyfikacji :)
Ja tam jestem przeciwnikiem kodowania bo
Bo piszesz to z perspektywy użytkownika systemu.

Jeśli zakładasz wydanie klona a jako wartość dodaną rezygnację z kodowania - to pomysł nietrafiony, bo równie dobrze mógłbyś takie coś rozdawać za darmo. Chyba, że chcesz coś zrobić w czynie społecznym. Jak klon będzie dobry i "nieoficjalnie" darmowy, to każdy będzie używał.

Dla mnie... dziwne podejście i zabieranie się do realizacji projektu od tyłu. Nawet specyfikacji nie ma a autor szuka ludzi do testu :) Z resztą na poważne podejście do tematu forumowiczów też bym nie liczył, zawsze kiedy powstaje taki temat to na nim się kończy, takie "pisanie bajki" :)

@Kojotex - nie, zle zabrzamilo, ale nie bylo w tym ironii. akurat Twoj post to to czego szukam

nie bedzie to ani soft na sprzedaz, ani klon web-tools

@slawek22: pomysl to 5, max 10% sukcesu. tu sie zgadzam

no i @slawek22 - :D wielki usmiech na twarzy mi Twoje posty wywoluja :) mam prosbe, bo jako postanowienie noworoczne postanowilem nie wchodzic w podobne dysputy - wyraziles swoje zdanie, za co dziekuje - ale blagam, przestan subskrybowac ten watek :) z gory dziekuje

@cinek60 - co jest 'nieekonomiczne'? jako osoba, mozna powiedziec, o wyksztalceniu w tym kierunku chetnie porozmawiam o sprawach finansoowych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności