Skocz do zawartości

Domena PRO. - co sądzicie?

jsmp

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Domeny .pro są dostępne wyłącznie dla osób wykonujących zawody, wymagające licencjonowania przez organy rządowe lub inne na mocy prawa. Są to domeny np. dla prawników, lekarzy lub certyfikowanych rzemieślników.

Podczas procesu rejestracji będzie potrzebne przedstawienie następujących danych:

- imię i nazwisko

- zawód

- kraj wydający licencję/uprawnienia/prawo do wykonywania zawodu

- data urodzenia

- nazwa organu wydającego licencję/uprawnienia/prawo do wykonywania zawodu

- numer licencji/uprawnienia/prawa do wykonywania zawodu

- odnośnik do strony internetowej organu lub kopia dokumentu

W przypadku niedostarczenia wymaganych danych lub dokumentów, jak również w przypadku ich negatywnej weryfikacji przez rejestr .pro, wniosek rejestracyjny domeny jest anulowany. Wniesione opłaty nie są w żadnym wypadku zwracane.

Źródło: domeny.tv

Ten formularz do podawania tych danych jest ogólnodostępny? Zna ktoś adres?

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

• 4 tygodnie później...

Jesli zarejestruje domenke na Twoja firme przypuscmy, i Ty bedziesz mi chcial przepisac domene to bede musial podawac nowy podmiot rejestracyjny czy nie ? A na przyklad jesli zarejestruje na Twoja firme to kto bedzie wlascicielem jesli beda podane moje dane jako rejestrujacego ale na firme Twoja ?

Przy takiej kombinacji nie zarejestrują Ci wcale domeny - te dane są sprawdzane i muszą się zgadzać. Dlatego podajesz REGON, dalej wystarczą 2 kliknięcia myszą aby sprawdzić prawdziwość podanych danych.

Ale niestety nie wiem co rozumiesz przez przepisanie domeny? Jak transfer to nie ma szans do osoby fizycznej (te same wymogi co przy rejestracji)

Dla większości serwisów odwiedziny kierowane są z wyszukiwarek, jeśli dana osoba nie planuje kampanii poza internetem, domena pro jest ok. Dlaczego? Mało kto zapamięta x.pro widniejące na plakacie, ulotce, wyświetlone na lcd, większość osób przyzwyczaiła się do wpisywania zwyczajnie x.pl

Podobnie jak z .es, moje pierwsze skojarzenie "estonia?" i odruchowo "nie klikam". Wiem, że może czasami jestem tym zwykły głupim internautom, ale generalnie w ten typ kieruje się większość reklam. sry KavaStudio

Zapraszam do publikacji wpisów w naszym katalogu przeznaczonym do promocji wartościowych stron: katalog firm. Dodatkowe informacje o darmowych katalogach stron znajdziesz w naszym forum SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności