Skocz do zawartości

Jak tłumaczycie się z zawodu ?

spookypld

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawia mnie co odpowiadacie, gdy ktoś się zapyta czym się zajmujecie albo na czym zarabiacie. Co wówczas odpowiadacie? Jestem spamerem, zajmuję się promocją, reklamą, pracuję w Google, tworzę strony WWW??

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mówię, że ustawiam wyniki w Google :) Zazwyczaj podaję jakiś przykład i tylko mamie muszę co chwilę tłumaczyć, że nie pracuję w Google tylko manipuluję troszkę ich wynikami.

Ja powiedziałem na wyjeździe wakacyjnym, że interesuje się pozycjonowaniem stron to patrzyli na mnie jak sroka w kość. Oczywiście, znowu wyszło, że chcę być/jestem moderatorem Google.

EDIT: Oczywiście, nie jest to mój zawod, a raczej zainteresowanie, ale mniej więcej oddaje to, co Lexy zaczęła, czyli świadomość ludzi o tym jak są "ustawiane" wyniki w Google.

tylko mamie muszę co chwilę tłumaczyć, że nie pracuję w Google
Mama wie lepiej. Tłumacz się nam, dlaczego tak długo nie ujawniłaś prawdy o pracy w Google :)

Nie pozycjonuję i nie mam się z czego tłumaczyć :)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Ja tam zawsze mówię że zajmuje się SEO/pozycjonowaniem i odsyłam do wikipedii ;) Ew. mówię że zajmuje się reklamą internetową i zwykle nie trzeba zbyt wiele tlumaczyć ;)

Oczywiście, znowu wyszło, że chcę być/jestem moderatorem Google.

Ja tam bym mógł pracować jako moderator google :) Lepiej być po stronie silniejszego ;P Przynajmniej 0 stresu [czyt. nikt nie da mi bana :D ] :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności