Skocz do zawartości

Tworzenie tabel w mysql

Pey

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

miałem postawiony na serwerze mini otwarty 1.0, ściągnąłem wersję 2.0 i przygotowałem na serwerze miejsce, czyli, usunąłem z niego pliki oraz skasowałem starą bazę danych tworząc nową bazę o nowej nazwie. Po rozpakowaniu pakiety i wrzuceniu go na serwer przez File Zilla, nie mogę uruchomić instalki, czyli https://nazwa_domeny/otwarty_install.php. Podobno jeśli instaluje się taki skrypt na pusty serwer i bazę trzeba w niej stworzyć tabelę. Problem w tym że nic nie rozumiem opierając się na instrukcji ze strony strony.

Proszę o pomoc w stworzeniu (jeśli to potrzebne) takich tabel, proszę też o info jak sprawdzić czy te tabele istnieją w bazie...

Raczej "ręcznie" nikt w ten sposób tabel nie tworzy jak już jest taka konieczność to otwierasz phpMyAdmin i za pomocą jego definiujesz tabele, lub wgrywasz instrukcję SQL w oknie zapytania SQL

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Poszukaj informacji o instalacji otwarty...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Poszukaj informacji o instalacji otwarty...

szukałem i pytałem , w żadnej instalacji nie jest podane że trzeba utworzyć w bazie danych żadnych tabel. Wiem że ja w swojej nie mam tabel , ponieważ prosi o ich utworzenie. Jest jakiś standard dla tego typu tabel, czy to trzeba konkretnie tworzyć pod dany skrypt?

Proponuję dział zlecenia, bo inaczej tego nie widzę....

PS jak masz instalator to powinna być tylko opcja podania w polach formularza danych dostępowych do bazy jak host, nazwa bazy, user, haslo i przycisk > Dalej i instalator powinien wykonać całą robotę.

OK widzę, że nie dam rady,,,

Powodzenia

... widzę, że z uwagi na Twój znikomy stan świadomości w zagadnienie szeroko pojętego programowania nie dam rady Ci zdalnie pomóc ....

:)

Katalog to:

a ) pliki na serwerze

b ) baza danych do ktorej dostep jest z panelu serwera/nie ftp

Instalacja zalezy od skryptu:

po wrzuceniu plikow na ftp odpalasz www.nazwastrony.pl/install.php i pojawia sie formularz w ktorym podajesz dane do bazy

lub wchodzisz z panelu serwera do bazy i w okienko "sql" wklejasz zapytania jakie sa w instrukcji skryptu i odpalasz.

Nie wiem jak to jest w tym mini, na pewno jest w nim plik readme z pelna instrukcja instalacji

Mion nerwowy jestes :)

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

@Mion nerwowy jestes

Wręcz przeciwnie, tylko instalator jest strasznie niekumaty :)

... widzę, że z uwagi na Twój znikomy stan świadomości w zagadnienie szeroko pojętego programowania nie dam rady Ci zdalnie pomóc ....

:)

Jakbym miał wiedzę na temat instalowania nowego katalogu nie pytałbym w dziale "Dla początkujących" takich znawców "zagadnienia szeroko pojętego programowania".

Skoro jesteś taki kumaty za jakiego się uważasz to napisz czemu instalator sam nie tworzy w bazie tabel i jaka jest tego przyczyna. Proste, nie?

................

gostek_ dzięki za info.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności