Skocz do zawartości

Jak szybko indeksują się wasze strony?

creim.eu

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie jak w tytule, ile czasu musicie czekać aż robot google odwiedzi Was po opublikowaniu artykułu?

Jeszcze niedawno ubolewałem, że artykuły z mojego precla są widoczne najwcześniej na drugi dzień. Dzisiaj przeprowadziłem małą próbę ogniową i udało mi się znaleźć artykuł opublikowany nie dalej niż 2 minuty temu. Test przeprowadziłem wpisując site:creim.eu (oraz jedno słowo najnowszego tytułu)

Od czego to zależy i jak to wygląda u Was?

Zapraszam również do publikacji artykułów

mój prywatny Presell -> creim.eu

mój autorski SEO katalog stron -> 4find.eu

Profesjonalny SEO Katalog 4find.pl

do 24h :0

ping

teraz łatwo o literówke ... kreska u gory i masz ... bing :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja miałem ostatnio taką sytuację, że skończyłem stronę o 2 w nocy i dałem do niej może 4 linki. Jak wstałem, to zobaczyłem, że strona jest w indeksie od kilku godzin (dokładnie nie pamiętam ilu). Wniosek z tego taki, że ją Google łyknęło w przeciągu około 2 godzin. Najciekawsze jest jednak to, że na stronie prawie brak unikalnej treści. Zresztą sam zobacz : https://drupal6themes.malysz.biz/ i np. podstrona https://drupal6themes.malysz.biz/content/gardening Moim zdaniem wszystko zależy od tego skąd masz linki. Mi wystarczyły 2 linki z tematycznych for, 1 link w sygnaturze na 4 forach, link na moim blogu, blip i twitt. :)

Od czego to zależy ?

Ping :)

Masz rację, że wszystko dzieje się za sprawą ping'a.

Interesuje mnie raczej, dlaczego jedne strony indeksowane są od razu a inne dopiero za 24H pomimo iż obie ping'ują wyszukiwarki?

mój prywatny Presell -> creim.eu

mój autorski SEO katalog stron -> 4find.eu

Profesjonalny SEO Katalog 4find.pl

Interesuje mnie raczej, dlaczego jedne strony indeksowane są od razu a inne dopiero za 24H pomimo iż obie ping'ują wyszukiwarki?

Od unikalności tekstu ?

Od "jakości" strony ?

Jemu chyba chodzi o strony w obrębie jednego precla. Ja bym powiedział, że decyduje jakość oraz element losowości. Google mnie naprawdę zadziwia. Z kilkunastu stron preclowych (po 1 zł / szt.) wciąż nie zaindeksowało żadnego tekstu, a jak coś sam skrobne to leci w indeks od razu. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności