Skocz do zawartości

Google Klikohit

yataman

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnie zawirowania w branży skłoniły mnie do budowy systemu klikającego w wyniki. System będzie działał w oparciu o teorię, że Google przy ustawiania rankingu bierze pod uwagę czas i kolejność w jakieś były klikane strony na liście wyników.

Moje założenia:

1) Wysyłam po gecie zapytanie dotyczące strony z TOP 10 -> https://www.google.pl/url?sa=T&source=w...jN9ig_gavt-DFCA (strona konkurencyjna)

2) odczekuję od 5 do 15 sekund (losowy czas)

3) Wysyłam zapytanie po gecie dotyczące mojej strony

Co sądzicie o takim systemie. Czy jest sens nie kasować ciasteczek dla uwiarygodnienia człowieczeństwa, bo będę chciał je czyścić przy każdym odpytaniu...

jak będziesz kasował ciasteczka to pamiętaj aby skasować flash cookies B) firefox ma do tego wtyczki takie jak: BetterPrivacy albo CCleaner

co do testu to jestem sceptycznie nastawiony aby już teraz miało to jakikolwiek wpływ na globalne wyniki. W przyszłości możliwe, choć mało prawdopodobne, gdyż oszukanie tego będzie banalnie proste, jeśli oczywiście nasze przewidywania co do algorytmu będą poprawne.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

jak będziesz kasował ciasteczka to pamiętaj aby skasować flash cookies :aniolek: firefox ma do tego wtyczki takie jak: BetterPrivacy albo CCleaner

co do testu to jestem sceptycznie nastawiony aby już teraz miało to jakikolwiek wpływ na globalne wyniki. W przyszłości możliwe, choć mało prawdopodobne, gdyż oszukanie tego będzie banalnie proste, jeśli oczywiście nasze przewidywania co do algorytmu będą poprawne.

Takie operacje mają być dokonywane poprzez PHP przy sprawdzaniu pozycji. Czyszczenie ciasteczek ma związek z personalizacją.

Co do wpływu tego czynnika na wyniki, to jestem coraz bardziej przekonany do jego użyteczności. To najprostszy sposób do określania potencjalnego bounce rate, a nawet takie rozwiązanie dostarcza większą ilości informacji Google.

aby test był wiarygodny i miał sens musiał byś najpierw sprawdzić czy trzeba kasować ciasteczka a dopiero potem brać się za klikanie.

Kolejna sprawa to w PHP nie będziesz miał silnika JS a to nie wiem czy tez nie będzie przeszkoda aby wyniki były wiarygodne.

Wiec ja bym to zrobił z wykorzystaniem silnika przeglądarki.

Sens jest, bo brak wyników to też wynik :aniolek:

Żadne javy nie są potrzebne. Google wysyła tylko jedno zapytanie zwrotne po gecie, na podstawie którego najprawdopodobniej ocenia czas przebywania na stronie, kolejność kliknięć w wynikach wyszukiwania i czy strona była ostatnią, którą się kliknęło lub ostatnią przez sprecyzowaniem hasła.

Moim zdaniem musiało by być dużo różnych IP dokonujących tych operacji. Gdyby zebrać kilkaset osób z forum (najlepiej z neostradami) to było by całkiem ciekawie.

Dodatkowo z Twojej strony usunąłbym (jeżeli masz) Google Analyticsa, strony konkurencji też bym dobierał takie co nie mają zainstalowanego GA.

Pomysl dobry ale sposob wykonania nie do konca.

GA jest jak najbardziej wskazany (pozwoli G zarejestrowac bounce i wejsca). Toolbary i inne smieci zostawiajace slad rowniez. Co z tego ze wejdziesz na strone konkurencji i przejdziesz gdzies indziej jesli dla G to bedzie niewidoczne.

Zgadzam sie z tym, ze potrzebny dedykowany silnik przegladarki. Aby pokazac, ze userzy bouncuja od strony konkurenta musisz przestac info o wejsciu na strone i szybkim powrocie do wynikow (czyli kliknac 'wstecz') i kliknac swoj wynik (pomijajac, ze na takim schemacie to szybko padnie, musi byc w tym duzo losowosci).

Radze tez blizej przyjrzec sie ciasteczkom i js w poszukiwaniu co jest dokladnie przesylane do G i kiedy.

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności