Skocz do zawartości

Sposób jak wykupić na nowo ("przedłużyć") domene!

Pipek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam domenę w home.pl za 1 pln - za dwa miesiące minie rok - jej przedłużenie to 100 pln - to dla mnie za dużo, domena nie przynosi żadnych dochodów, ale chce ja mieć dalej. Transfer nie wchodzi w grę, bo domena była w promocji. Chciałem ja zostawić, az wygaśnie i wtedy kupić na nowo, ale myślę, ze ktoś może ja czasem wykupić - np. dropped.pl, itd...

W jaki sposób ja wykupić najtaniej i najpewniej, ze będę miał ja znowu?

Czy szanse są duże, ze ktoś ja przejmie?

Jestem "zielony" w tym temacie, będę wdzięczny za pomoc...

Jak nie chcesz jej przedłużać płacąc, tylko czekasz, że a nuż uda się ją jeszcze raz za 1zł wykupić to.... chciałbym Ci zadedykować bajkę o udach :-)....

sie udo albo się nie udo

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

W Home.pl musisz przedłużyć domenę zarejestrowaną w promocji, także musisz tą stówkę wyłożyć, jeśli nie chcesz mieć problemów.

Na przyszłość unikaj tego rejestratora, właśnie ze względu na "promocje"

Dzięki zuymen za odrobinę humoru... Szkoda, ze nie znasz proporcji ile "się udo" i ile "się nie udo" a może... :P

Chyba opowiedz dMien jest jedyna opcja, czytałem dopiero o co chodzi i się uczyłem...

Jakiego rejestratora polecacie u którego jest opcja na domeny?

I nie ukrywam, ze zależy mi na cenie... chyba jak każdemu...

Z tego co czytałem, chyba obowiązku przedłużenia nie mam... wystraszyłeś mnie moody, bo mam kilka domen tam... szukałem:

https://home.pl/promocje/zgroszenie/regulamin

nic tu nie ma na ten temat....

Polecam Ci MasterNet.pl - póki co mają tanie domeny i NAJtańsze przedłużenie.

A co do proporcji "ud" to jest tak: jeżeli Twoja domena ma:

a) dobrą nazwę

:P Page Rank

c) BL

To na 75% ktoś Ci ją zachachmuci ;-)

Jeżeli natomiast jest to po prostu jakaś tam domena z którą nic nie robiłeś, to istnieje 90% szans, że będziesz ją mógł znów wkupić za złotówkę...

Czy teraz moja odpowiedź Cię usatysfakcjonowała? :-)

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

kolejny cio zapomnial przeczytac zanim podpisal (kliknal - a to teraz jest rownoznaczne), nie prosciej kupic domenke za 20-30pln pozniej przedluzyc za kolejne 40-50 i miec swiety spokoj, do tego wychodzi to duuuzo taniej niz 100+1

Wedding Photography Edinburgh

Artykularnia - skrobnij coś i opublikuj

UK Websites Directory - UK Only

Dzięki zuymen za odrobinę humoru... Szkoda, ze nie znasz proporcji ile "się udo" i ile "się nie udo" a może... :P

Chyba opowiedz dMien jest jedyna opcja, czytałem dopiero o co chodzi i się uczyłem...

Jakiego rejestratora polecacie u którego jest opcja na domeny?

I nie ukrywam, ze zależy mi na cenie... chyba jak każdemu...

Z tego co czytałem, chyba obowiązku przedłużenia nie mam... wystraszyłeś mnie moody, bo mam kilka domen tam... szukałem:

https://home.pl/promocje/zgroszenie/regulamin

nic tu nie ma na ten temat....

"W przypadku transferu domeny zarejestrowanej w ramach promocji do innego usługodawcy przed pierwszym odnowieniem, dysponent domeny zobowiązuje się do jej uprzedniej prolongaty w systemie Organizatora na kolejny rok w cenie odpowiadającej kosztowi odnowienia domeny z aktualnego cennika Organizatora."

Niestety jest

Z tego co ja wyczytałem - opcja na domenę daje Ci gwarancje, ze ona będzie Twoja, także tak będzie lepiej.

Jakiego rejestratora polecacie z opcją na domenę?

Znalazłem: www.az.pl (26.99 zł netto), ale wszedłem na jedna stronę i opinie były straszne.

Mam jeszcze jeden problem - PR jednej mojej domeny wynosiło 3, po sylwestrze zauważam, ze PR=0 - sprawdziłem w wielu rożnych "page rank checker"ach" i PR=0 (w jednym przypadku tylko było PR=3, raz tez PR=2).

Umie ktoś z Was mi to wyjaśnić?

Domena nie ma bana - co jest grane...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności