Skocz do zawartości

Sposób jak wykupić na nowo ("przedłużyć") domene!

Pipek

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

sorki ze odkopuje temat ;), ale mam pytanie bo w raz tu ktoś mówił że jest obowiązek przedłużenia a jedni nie..

chyba jeśli nie chce domeny w ogóle już mieć to nie musze jej przedłużać tylko poprostu zostanie usunięta? - ja to tak zrozumiałem :placze:

właśnie myślę nad zrobieniem opcji u innego rejestratora bo przy domenach które nie przynoszą zysku, rejestracja w home to największy błąd :< ale niestety go popełniłem.

podsumowując :

1. Czy w Home.pl przy rejestracji z promocji jest obowiązek przedłużenia? (mi sie wydaje ze nie, ale może źle rozumiem regulamin)

2. Czy jeśli założe opcję to już nikt nie może mi jej przechwycić np. w dropped ?

i jeszcze jedno :), mam opcje na domene i mam 2 tyg. na jej kupienie i wtedy płacę cenę za rejestrację czy za przedłużenie np. w wypadku dropped.pl

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

W fakturze która do mnie przyszła nie ma nic o konieczności przedłużenia jest tylko o tym że jeśli w terminie tego nie zrobię to pierw bedzię zablokowana a później usunięta przez NASK.

W przypadku transferu domeny zarejestrowanej w ramach promocji do innego usługodawcy przed pierwszym odnowieniem, dysponent domeny zobowiązuje się do jej uprzedniej prolongaty w systemie Organizatora na kolejny rok w cenie odpowiadającej kosztowi odnowienia domeny z aktualnego cennika Organizatora. Dokonanie opłaty, o której mowa w zdaniu poprzednim, zwalnia uczestnika promocji z jakichkolwiek dodatkowych świadczeń na rzecz Organizatora.

w regulaminie jest tylko to :e , a ja chce z niej zrezygnować (w home) a opcje zrobie w innym...

https://home.pl/promocje/zgroszenie/regulamin

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Nie znajdziesz taniej niż Az, a opinie na każdego się złe znajdą.

Ja nie narzekam, wszystko załatwiają od ręki.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

wszystko załatwiają od ręki.

A mi niestety nie załatwili tego co chciałem, pomimo wielu maili do supportu.

Mam własny serwer DNS (nieposiadający swojej domeny), chcę żeby on był NS-em dla domeny ***.az.pl - w ich systemie nie da się skonfigurować tego w żaden sposób.

Miałem ***.pl (którą jakiś spamer mi ukradł, bo zapomniałem przedłużyć). Wtedy po prostu opcją "Utwórz hosta" dodałem ns.***.pl wskazujący na IP serwera i ustawiłem jako NS, co działało prawidłowo.

Dla ***.az.pl opcja "Utwórz hosta" nie działa - dodaje hosta na serwerach NASK-u obsługujących .pl, a nie na serwerach autorytatywnych dla .az.pl.

W końcu ustawiłem w "Rekordy A, Mx, Cname" na stałe rekord A wskazujący na serwer - ale teraz domena nie jest obsługiwana przez mój serwer, tylko przez ns10.az.pl i ns11.az.pl, przez co nie np. mam możliwości tworzenia skryptami nowych subdomen i muszę używać adresów w postaci ***.az.pl/login zamiast login.***.az.pl.

Ale wszystkie funkcjonalne ***.com.pl, ***.net.pl itp. zajęte, więc nie mam żadnej alternatywy dla ich usług.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności