Skocz do zawartości

Pomoc forumowiczów dla fundacji Anny Dymnej

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadłem na pewien pomysł jak użytkownicy forum mogą pomoc dla Fundacji Anny dymnej Mimo wszystko. Po rozmowie z Irkiem postanowiłem napisac ten post aby zapytac co wy o tym sadzicie.

Wiekszość z użytkowników z tego forum to pozycjonerzy(reszta sie uczy), kazdy z nas inwestując chwile czasu mozemy pomoc ludzia ktorzy tego potrzebuja.

Moj pomysł wyglada nastepująco:

Tworzymy grupe WOLONTARIUSZY(ludzi pracujacych bezpłatnie!), moja grupa(NetBusters Group) sponsoruje serwery oraz domeny na ktorych wspólnie tworzymy zaplecze. Kazdy znasz da chwile czasu i jakis link i mocne zaplecze.

Nastepnie znajdujemy klientow (male firmy) oferujemy im pozycjonowanie fraz regionalnych. W zamian za tą usługe firmy co miesiąc przekazują na konto fundacji w naszym imieniu dana kwote. Po czym przekazuja nam potwierdzenie przelewu jako dowod przekazania kwoty.

Co sądzicie o tym pomyśle?

jezeli macie jakies pytania lub pomysły mozecie smialo pisac

na pw:

kontakt@netbusters.pl

gg: 12618343

Nie zrozum mnie źle, bo każda forma pomocy jest warta uwagi i uznania. Ale sądzę, że fundacja, która tylko z 1% zebrała w zeszłym roku 11 milionów złotych i która na reklamę wydaję złotych tysiące, nie potrzebuje naszego wsparcia w tej formie.

uważam, że lepiej rozejrzeć się wokół i znaleźć mała, lokalną, działającą po sąsiedzku organizację ze swojego miasta czy wsi i jej pomagać. Nie każda ma w swoich szeregach tak znana osobę jak Anna Dymna, nie każdy ma wejścia do telewizji i innych mediów. A działają również pro publico bono.

Pozdrowienia.

...

uważam, że lepiej rozejrzeć się wokół i znaleźć mała, lokalną, działającą po sąsiedzku organizację ze swojego miasta czy wsi i jej pomagać. Nie każda ma w swoich szeregach tak znana osobę jak Anna Dymna, nie każdy ma wejścia do telewizji i innych mediów. .....

Bardzo dobrze powiedziane

Marketing internetowy dla firm

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
darmowy lay wordpressa z przerobionym logo uzywam go na swoim zapleczu;) no ale pasuje;) tylko znalesc chetnych:P

Z takim podejściem możesz zrobić więcej szkody niż pożytku.

Znam ten temat właściwie od podszewki...

Jak Fundacja która w dniu rozpoczęcia swojej działalności ma 2 tys kapitału miała by sobie pozwolić na profesjonalną stronę? Często logo + strona jest wykonywana przez ludzi dobrej woli lub jakoś związanych z daną organizacją, żaden profesjonalista nie ruszy palcem... Darmowy lay w takich sytuacjach jest lepszy niż nic...

Pomagając znanym fundacjom takim jak Mimo Wszystko firmy tworzą pozytywny PR. Innymi słowy taka pomoc jest traktowana jak reklama. Powiedz mi kto by chciał się reklamować za pomocą małych nikomu nie znanych organizacji? Widzę że Twoje podejście jest podobne, mylę się? :)

Jeśli chcesz pomóc mogę Ci podsunąć Fundację w której sam działam, albo lepiej spójrz sobie na:

https://ogloszenia.ngo.pl/organizacja_szuka_wolontariusza

A jeśli chcesz sobie popatrzeć na ładne lay to zapraszam na https://siepomaga.pl/ - ale tutaj nikt nie prosi o pomoc inną jak przelew (ale Ciebie pewnie bardziej zainteresuje możliwość umieszczenia linku w profilu :) )

Edyta : Co mi tam: https://siepomaga.pl/g/69 - No to mamy grupę PiO zapraszam serdecznie wszystkich chętnych B)

Pozdrawiam :)

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

...

uważam, że lepiej rozejrzeć się wokół i znaleźć mała, lokalną, działającą po sąsiedzku organizację ze swojego miasta czy wsi i jej pomagać. Nie każda ma w swoich szeregach tak znana osobę jak Anna Dymna, nie każdy ma wejścia do telewizji i innych mediów. .....

Bardzo dobrze powiedziane

Witam wszystkich.

To mój pierwszy post na tym forum, planowałem skierowac się bardziej w stronę działu zlecenia ( pisze precle itp. i szukam czegoś w tym kierunku) , ale po przeczytaniu tego postu muszę zająć stanowisko. Oczywiście znam Fundację, która chętnie przyjmie każdą pomoc. Należy do Fundacji, którą można określić jako "niewielkie", ale działa prężnie i mimo niewielkich środków ma dokonania. Jest to Fundacja chorych na zespół Dandy-Walkera "Podaj dalej" z Leszna. Jesteśmy pierwszą w Polsce ogólnopolską Fundacją, dla chorych na ten zespół. Oczywiscie mógłbym pisać o dokonaniach i potrzebach, ale najlepiej będzie gdy odeślę Was do strony www.fundacja.dandy-walker.org.pl

Nie jest tajemnicą, że działam w tej Fundacji, ale jestem też internetowym freelancerem. Dlatego zostanę na tym forum długo. Jesli macie jakieś pomysły, żeby pomóc naszej Fundacji bedziemy wdzięczni, a ja chętnie odpowiem na wszelkie pytania i wątpliwości.

• 9 miesięcy temu...
np. z mojego miasta https://fundacjaannyborowiak.pl zachęcam do przekazania 1% podatku :(

Z tego co wiem Feniks działa tylko lokalnie (Inowrocław i okolice) ale całkiem sprawnie (przez 14 lat mieszkałem na tej samej ulicy gdzie znajduje się jej siedziba :D), więc może warto przekazać 1% podatku. Słusznie ktoś zauważył, że pomoc tego typu lokalnej i działającej "po sąsiedzku" fundacji ma większy sens, niż nagłaśnianie ogólnie wszystkim znanego projektu...

Przy okazji pozdrawiam kolegę z Ino.:)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności