Skocz do zawartości

który serwer wybrać

norbiQue

Rekomendowane odpowiedzi

szukam dobrego, szybkiego i niezawodnego serwera dla ogólnopolskiej bazy noclegowej jak i katalogu firm i instytucji, ruch będzie niemały, zastanawiałem się nad home.pl /Business Server/ lub netart /Provider30+/, którego z nich możecie polecić?

Zakopane - noclegi, atrakcje, turystyka, pogoda, Tatry, tanie noclegi i kwatery w Zakopanem.

zastanawiam się tylko czym to idzie, co daje netart że ma o tyle droższy serwer, może home.pl robi jakieś inne ograniczenia np sprzętowe, że ma serwer o pół kasy tańszy,

netart: Serwer Provider30+

* Powierzchnia dyskowa 20 GB

* Transfer serwera 2000 GB

* Liczba domen głównych 100

koszt: 1800 pln

home.pl: Business Server PRO

* Pojemność serwera 30 GB

* Roczny pakiet ruchu z/do sieci Internet 4500 GB

* Obsługa serwisów WWW b.o.

koszt: 900 zl pln

Zakopane - noclegi, atrakcje, turystyka, pogoda, Tatry, tanie noclegi i kwatery w Zakopanem.

Ani home, ani tym bardziej Serwery.pl (NetArt) - ani to dobre, ani mocne, ani sensowne.. tak czy siak prędzej czy później będziesz rozważał VPSa lub dedyka, a wtedy home/netart dadzą Ci taką "ofertę", że masakra.. no chyba, że kasa nie gra roli...

wiadomo że szukam jakiegoś kompromisu, no i nie chce płacić kolosalnych kwot, dlatego też w netart obecnie posiadam 3 Provider 30+, ale są one o połowę droższe niż w home.pl, no i właśnie nie wiem czy netart czy home.pl i jak z tymi przydziałami obciążenia PCU i łącza...

pytanie ile UU na dzien bedziesz miał ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

już wiem że home.pl NIE, gdyż nie mam możliwości stworzyć na jednym serwerze rożnych kont e-mail, biuro@xyz.pl, biuro@zyx.pl, biuro@yxz.pl to jedno i to samo konto, macie może jakiś pomysł gdzie mogę rozwiązać mój problem jak i znaleźć dobry serwer!?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności