Skocz do zawartości

który serwer wybrać

norbiQue

Rekomendowane odpowiedzi

podepne sie pod temat i spytam

co sie dzieje gdy firma oferujaca uslugi hosingowe ma awarje glownego serwera

czy taka firma powinna miec jakis serwer zastepczy, zeby uslugi które oferuje caly czas byly dostepne ?

czy moze w przypadku awarii jest brak dostepu do uslug ?

orientuje sie ktos jak to wyglada w firmach hostingowych, nie mowie tu o dedykach tylko o zwyklych platnych kontach

nowy katalog stron

katalog

podepne sie pod temat i spytam

co sie dzieje gdy firma oferujaca uslugi hosingowe ma awarje glownego serwera

czy taka firma powinna miec jakis serwer zastepczy, zeby uslugi które oferuje caly czas byly dostepne ?

czy moze w przypadku awarii jest brak dostepu do uslug ?

orientuje sie ktos jak to wyglada w firmach hostingowych, nie mowie tu o dedykach tylko o zwyklych platnych kontach

Płacisz za to, co dostajesz. Kupując hosting w małej firemce za kilka złotych rocznie trudno wymagać, by serwer miał uptime 100%, a konta klientów były dublowane na drugiej maszynie. Oczywiście jest to technicznie do wykonania, ale raczej nie jest to stosowane w praktyce - usterki, czy to sprzętowe czy programowe naprawia się zwykle na tym samym serwerze.

W niektórych, droższych firmach, jak home.pl są clustery, przez co ryzyko awarii się minimalizuje.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

już wiem że home.pl NIE, gdyż nie mam możliwości stworzyć na jednym serwerze rożnych kont e-mail, biuro@xyz.pl, biuro@zyx.pl, biuro@yxz.pl to jedno i to samo konto, macie może jakiś pomysł gdzie mogę rozwiązać mój problem jak i znaleźć dobry serwer!?

Z tego co wiem to nazwa.pl (netart) też tak miało lub nadal ma. Obecnie nie posiadam tam już żadnego konta więc nie wiem jak to wygląda teraz, ale warto sprawdzić. Proponuję kupić coś standardowego ale w dobrej serwerowni. Zwiększyć zawsze można i każda firma chętnie to zrobi za dodatkową opłatą. Byle byli na tyle elastyczni. Osobiście korzystam w dużej części z serwerów neteasy.pl. Jeśli potrzebujesz demona prędkości to beyond.pl - jeden klient ma tam serwer. Nie widziałem szybszych maszyn w ciągu ładnych kilku lat :D.

netart na Provider 30+ daje na pewno gdyż takie serwery mam i działa to na pewno, myślę o tym home.pl i przeniesieniu tam jednego serwisu, oglądalność dziennie jakieś 10 000 odsłon, nie wiem jak na to ich ograniczenia,

Zakopane - noclegi, atrakcje, turystyka, pogoda, Tatry, tanie noclegi i kwatery w Zakopanem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności