Skocz do zawartości

[Problem] Obsługa płatności w otwarty mini mod 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bo Adder (i inne dodawarki też zresztą) NIE WYPEŁNIA formularza tylko wykorzystuje dziury w skrypcie by wrzucić wpisy do bazy hehe :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• 2 miesiące temu...
CREATE TABLE `otwarty_kody` ( `id` INT( 8 ) NOT NULL
AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY , `kod` VARCHAR( 11 ) NOT NULL )
ENGINE = MYISAM;

Witam a morzesz napisać jak to wsadzić do instalatora? tak żeby było to już na stałe i odrazu tworzyło tabele przy instlacji skryptu?

ja zrobilem cos takiego ale to chyba nie wystarcza bo tabela się jednak nie chce się zrobić, przepraszam jeśli kogoś rozśmieszyłem ale ja się na tym nie znam :) tylko próbowałem B)

mysql_query("
CREATE TABLE `".$_POST[prefix]."kody` (
`id` INT(8) NOT NULL auto_increment, 
`kod` varchar(11) NOT NULL default  '',
) TYPE=MyISAM;");

z góry dzieki za odp

pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...
No dobra, to mże ja pokaże o co chodzi w tym wszystkim.

Płatności działają w 100% na modzie 2.0 by General_Dept.

Ogólnie wzorowałem się na poradniku z bloga Jacka Krużyckiego, ale jest tam błąd który powoduje niepełne działanie tego skryptu.

Autor (Piotr Tarnowski ) wzorował się na skrypcie udostępnionym przez Dotpay.

Ja ten błąd naprawiłem i działa wszystko poprawnie.

Oto poradnik jak dodać płatności do otwarty mini mod 2.0

Sciągnij paczkę z plikiem kody.php i wprzuć ten plik *.php do folderu otwarty_admin.

Pliki jakie będziemy modyfikować to:

- otwarty_disp/funkcje.php

- otwarty_disp/op.php

- otwarty_admin/admin_functions.php

Edytujemy plik otwarty_disp/funkcje.php

Znajdź

<input type="submit" value="<?=$new2?>" class="button" /><br />

i powyżej wklej

<span style="font-weight:bold;">Kod płatnoci:</span><br />
<input name="kod" value="<?=$_POST[kod]?>" class="formdodaj" size="8" type="text" /><br />TEKST O KOSZTACH I NUMERZE NA KTÓRY TRZEBA WYSŁAĆ SMS'A

Znajdź

function addok_link_form($name,$cat_id,$sub_id,$title,$desc,$keyw,$err)

Zamień na

function addok_link_form($name,$cat_id,$sub_id,$title,$desc,$keyw,$kod,$err)

Edytujemy plik otwarty_disp/op.php

Znajdź

mysql_query("insert into ".$prefix."wpisy set data='".time()."', tytul='$_POST[tytul]', opis='$_POST[opis]', slowa='$_POST[slowa]', url='$url', uri='$uri', pr='0', relacji='1', akt='$akt', mail='$_POST[email]', rss='$_POST[rss]', link_zwrotny='$_POST[link_zwrotny]', platny='1' ");

i poniżej w nowej linii wklej

mysql_query("DELETE FROM ".$prefix."kody WHERE kod='".$_POST['kod']."' LIMIT 1");

uwaga! również w drugim warunku trzeba dokleić to zapytanie.

Znajdź

$info = "SprawdĽ czy zgłaszane dane s? poprawne";

Dodaj poniżej

if ($stop1==' ') $info = "<span style=\"color: red;font-weight:bold;\">Podaj prawidłowy kod zakupiony przez SMS.</span> ";

Znajdź

if ($cfg[u5]==1 AND $check_sid[ident]=="") { $stop1="<span class=\"op\">Sesja wygasła</span>";

Dodaj poniżej

$res = "SELECT * FROM ".$prefix."kody  WHERE kod='".$_POST['kod']."'  LIMIT 1"; 
$odp = mysql_query("$res");  
if (mysql_num_rows($odp) == 0) { $stop1 = ' '; }

Znajdź

if($cfg[pm]==1) addok_link_form($_POST[url],$_POST[cat_id],$_POST[sub_id],$_POST[tytul],$_POST[opis],$_POST[slowa],$err,$_POST[email]);
else addok_link_form($_POST[url],$_POST[cat_id],$_POST[sub_id],$_POST[tytul],$_POST[opis],$_POST[slowa],$err);
disp_footer();

Zamień na

if($cfg[pm]==1) addok_link_form($_POST[url],$_POST[cat_id],$_POST[sub_id],$_POST[tytul],$_POST[opis],$_POST[slowa],$_POST[kod],$err,$_POST[email]);
else addok_link_form($_POST[url],$_POST[cat_id],$_POST[sub_id],$_POST[tytul],$_POST[opis],$_POST[slowa],$_POST[kod],$err);
disp_footer();

Identycznie zrób z niższą funkcją

function addok_link($stop)

Edytujemy plik otwarty_admin/admin_functions.php

Znajdź

$header_info='<a href="index.php?a=cfg">Konfiguracja</a> | <a href="display.php">Wygl?d</a> | <a href="index.php?a=xml_import">XML import</a> | <a href="xml_export.php?a=mapy_stron">XML export</a> | <a href="sesje.php?a=online">Sesje</a> | <a href="blokowane.php?blok=adresy&a=lista">Blokowane</a> | <a href="../">Home</a> | <a href="index.php?a=logout">Wyloguj się</a>';

Zamień na

$header_info='<a href="kody.php">Kody SMS</a> | <a href="index.php?a=cfg">Konfiguracja</a> | <a href="display.php">Wygl?d</a> | <a href="index.php?a=xml_import">XML import</a> | <a href="xml_export.php?a=mapy_stron">XML export</a> | <a href="sesje.php?a=online">Sesje</a> | <a href="blokowane.php?blok=adresy&a=lista">Blokowane</a> | <a href="../">Home</a> | <a href="index.php?a=logout">Wyloguj się</a>';

Teraz wejdz do bazy danych poprzez PHPMyAdmin i stwórz dodatkową tabelę

ENGINE = MYISAM;

Powinno wszystko działać a jak coś będzie nie tak to piszczie w tym wątku.

Można dodatkowo zrobić włącznie i wyłączanie płatności w PA ale to jak ktoś będzie chciał to sam może do tego dojść. Ja mam to u siebie zaimplementowane i dizała bez żadnych problemów.

Pozdrawiam.

Wyskakuje mi bład "Warning: Missing argument 8 for addok_link_form(), called in /virtual/s/e/seostrony.ugu.pl/otwarty_disp/op.php on line 482 and defined in /virtual/s/e/seostrony.ugu.pl/otwarty_disp/funkcje.php on line 468" Proszę o pomoc

Moja działalność - www.asib.pl - portal info (https://www.asib.pl/o-nas/asib-press-media)

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Ja tez bym prosil o pomoc

Zastosowalem sie scisle do powyzszych instrukcji i pozniejszych poprawek, jednak cos grubo jest nie tak

Podczas sugerowania strony (po wpisaniu kodu tokena) pokazuje sie podstrona dodawani nowego serwisu ale odrazy z komunikatem "podaj prawidlowy kod sms" i do tego z jakims bledem "Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/kosula/public_html/katalog/otwarty_disp/op.php on line 442"

linia 442 to jest ten kod (sugerowany zreszta w powyzszym tutorialu): nalezalo znalezc kod

if ($cfg[u5]==1 AND $check_sid[ident]=="") { $stop1="Sesja wygasła";}

i ponizej wkleic kod

$res = "SELECT * FROM ".$prefix."kody WHERE kod='".$_POST['kod']."' LIMIT 1";

$odp = mysql_query("$res");

if (mysql_num_rows($odp) == 0) { $stop1 = ' '; }

tak zrobilem i ppokazuije sie powyzszy blad ;/

Podobna sytuacja jest podczas wczytywania kodow sms w panelu po kazdym wczytanym kodzie pokazuje sie kounikat ze niby dodany poprawnie z jakims bledem"

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/kosula/public_html/katalog/otwarty_admin/kody.php on line 59

Kody zostały poprawnie dodane do bazy"

Jesli ktos wie o co moze chodzic - to prosilbym o wsparcie. Jestem laikiem jesli chodzi o programowanie php i nie potrafie sie z tym uporac :)

Dzieki

Pozdro

chyba tak, ale nie jestem pewny..

wyslalem zapytanie do bazy z nastepujacym kodem

ENGINE = MYISAM;

no i mam teraz stworzona tabele otwarty_kody z ponizsza zawartoscia

SELECT *

FROM `otwarty_kody`

LIMIT 0 , 30

Myslisz ze to dobrze?:klotnia:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności