Skocz do zawartości

Wosinska.pl

M_K_S

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie też dopiero przed chwilą się ten komunikat pokazał. A od rana działało. Nadpisałem na wszelki wypadek wszystkie bliki z backupa, który robiłem miesiąc temu. Przejrzałem też kod. Na pewno jest czysto. Pozostaje tylko czekać na reakcję supportu.

Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków - M_K_S prawdopodobnie masz wirusa na swoim komputerze który odkrył hasło FTP (najprawdopodobniej używasz Windows Commandera) i zmanipulował skrypty PHP dołączając do nich złośliwy kod.

PS. Szkoda, bo ten katalog dawał dość dobry power moim stronom do niego zgłoszonym ;) Weź to napraw jak najszybciej pliz.

PS 2. gdybyś miał przypadkiem z tym problem - polecam wypalić płytę startową Kasperskiego (darmowy Rescue Disk) i z niej uruchomić/bootować system. Jedna uwaga - NIE MOŻESZ jej wypalać na zainfekowanym komputerze. Potem zainwestować w dobrego antywira (np. ESET / Kasperski).

M_K_S - spoko, tylko kilka rzeczy:

* żeby odblokować to ostrzeżenie powinieneś Ty zareagować jako webmaster - pisze się podanie przez odp. formularz, no ale może support hostingu zrobi to za Ciebie.

* może Ci się wydawać, że nie masz wirusa w kompie, nawet jeżeli masz zainstalowanego antywira aktualnie - rootkit potrafi się dobrze ukrywać, za kilka dni znowu będziesz miał zainfekowane skrypty.

Szczególnie, że piszesz: "Nie sprawdzałem. Pousuwałem tylko JSy i inne śmieci w kodzie."

Dlatego pisałem o Rescue Disk Kasperskiego bo tylko bootując z czystej płyty/dysku masz pewność że rootkit się nie załaduje i nie ukryje w systemie. Rescue Disk załaduje Ci Linuxa, ściągnie najnowsze definicje wirusów i przeskanuje cały komputer wykrywając rootkity i inne syfy o ile są (a prawdopodobnie są).

* podstawowa sprawa w ogóle - zmieniłeś hasło dostępu przez FTP do strony ? ;)

• 2 miesiące temu...

Z powodu wykładniczo narastającego spamu w moich katalogach i coraz trudniejszym odkopywaniu wartościowych stron wkrótce wszystkie moje katalogi staną się płatne. Na pierwszy ogień poszedł najmocniejszy mój katalog wosinska.pl

moderacja wpisu kosztuje:

przelew - 2 zł

sms - 3,66 zł

Katalog pozostaje darmowy dla stron z PR >3. Tradycyjnie jeśli ktoś chce dodać jakąś wartościową stronę z unikalnym opisem to proszę o PW lub kontakt przez gg. Na pewno darmowych kodów nie zabraknie.

• 4 miesiące temu...

Dostał tylko filterka w ramach ostrzeżenia za autotłumaczenia i dlatego jest redir na .net

Bana też zarobi jak już część z tej serii...

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności